[VIDEO/ Neamț] Ora mesei pentru mezinul unei turme de zimbri în libertate

0

Cel mai mic membru al unei turme de zimbri în libertate a fost surprins la ora mesei în Parcul Natural Vânători Neamț.

Momentul inedit a fost captat în imagini video de către Lică Balmoj, aflat într-o acțiune de monitorizare, car clipul a fost făcut public de Romsilva:

🟢 Femelele nasc de regulă la fiecare doi ani, câte un pui, care este alăptat timp de un an. Zimbrii tineri stau cu femelele în turmă, care sunt foarte protective.

🟢 Zimbrul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

🔵 Zimbrii au fost reintroduși în fauna României în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția lor, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate