Cum alegi mobila living pentru a crea un spațiu funcțional și confortabil?

0

 

Livingul este o vitrină a casei și o încăpere unde sunt primiți de obicei oaspeții. Poate fi modern sau tradițional, mic sau spațios, separat sau conectat la bucătărie. Cu toate acestea, indiferent de designul pe care îl alegi sau de modul în care vezi amenajarea sufrageriei de vis, cel mai important lucru este funcționalitatea și confortul. Cu toate acestea, nu toată lumea poate defini aceste două caracteristici și le poate implementa atunci când amenajează spațiul. De aceea, merită să verifici și să ții cont de sfaturile de mai jos.

Mobila living – ce nu trebuie să lipsească?

Mobila living determină adesea stilul camerei și funcționalitatea acesteia. În plus, uneori nu ai nevoie decât de câteva scaune sau de o canapea extensibilă potrivită pentru a da amenajării livingului efectul dorit. 

Într-un living clasic, găsești mese din lemn cu o formă tradițională, canapele cu tapițerie din stofă, fotolii cu finisaj din lemn, taburete, dulapuri și vitrine. La rândul său, amenajarea unui living modern include mese din sticlă, finisaje metalice, plăci laminate lucioase, canapele din piele sau materiale gri. Formele futuriste, neobișnuite, cu accente colorate, sunt de asemenea binevenite.

Cum alegi mobila living pentru a crea un spațiu confortabil și funcțional?

În cazul amenajării unui living în stil clasic, optează pentru culori mai calde și mobilă living din lemn. Ia în considerare și alegerea culorii pereților sau a tapetului potrivit. Podelele din lemn vor arăta impresionant, iar culorile discrete vor oferi interiorului coeziune și armonie. Maro, bej, alb vor fi culori perfecte, iar dacă vrei un stil mai decadent, alege ​​vișiniu, maro închis sau galben. 

Dacă dorești să creezi un living modern, ar trebui să pregătești baza potrivită de la bun început. În prezent la modă este griul, albul cu o tentă strălucitoare, negrul contrastant, formele geometrice precum și accesoriile din metal și sticlă. Elementele care sunt perfecte pentru finisare sunt piatra, ardezia și cărămida

Amenajarea livingului este influențată în mare parte de dimensiunea acestuia, amplasarea și dimensiunea ferestrelor. Un living cu o zonă de servit masa este aranjat diferit față de unul separat. În primul caz, merită să te asiguri că zona de luat masa este situată cât mai aproape de bucătărie, iar principalele căi de comunicație nu trebuie să traverseze zone individuale. 

Lumina este importantă în living, așa că nu acoperi ferestrele sau ușile balconului cu mobilier. Pe de altă parte, zona de relaxare ar trebui să fie situată departe de ferestre, mai ales dacă televizorul este amplasat acolo.

(Sursa imagine: JRP Studio / Shutterstock.com)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate