VEZI noul videoclip lansat de Ștefan Țîrdea, din Pipirig, NEAMȚ/ Îs cioban în vârf de munte

0

Tânărul interpret de muzică populară Ștefan Țîrdea din comuna Pipirig, Neamț a lansat recent un nou videoclip, la cântecul de ciobănie Îs cioban în vârf de munte.

“Iubesc ceea ce fac si cred că reușesc să rezonez cu publicul!”
Cânt ceea ce simt și ceea ce iubesc!
Doresc să duc folclorul autentic din Ținutul Zimbrului pe cele mai înalte culmi ale cunoașterii. Aici, la poalele munților Stânișoara, este o zonă cu totul deosebită, unde majoritatea oamenilor își dedică timpul pentru creșterea și pășunatul animalelor, în special a oilor.

Deși cântecul pe care l-am cules din Pipirig, de la rapsodul Neculai Gavriliu, avea la bază tema ciobaniei, meșteșugului și tradițiilor din zonă, am ales să dedic cântecul în special ciobăniei, deoarece aceasta a rămas cea mai vie tradiție de sute de ani încoace. Avem ciobani recunoscuți în zonă care moștenesc această muncă din tată în fiu, precum: Rusu, Butnaru, David. Iar cel mai interesant este că unii, pe timpul sezonului de ciobănit, au ca ajutor pe propriile lor soții.

La realizarea videoclipului am avut alături de mine persoane reprezentative pentru Pipirig. Buciumarul Viorel Bulai este recunoscut în zona noastră, deoarece cândva a fost și el cioban, mai mult de jumătate din viață. Maria Bulai, care a fost alături de mine în realizarea videoclipului, este tot din Pipirig și colegă pe scena muzicii populare, precizează Ștefan Țârdea.

  • NOUL VIDEOCLIP POATE FI URMĂRIT AICI:

Aranjament orchestral: Ion Dascăl

Muzică: din folclor

Versuri: Ștefan Țîrdea

Videograf: Gheo Damian și Ștefan Amariuței

Locație: Pipirig, Neamț

Figurație: Maria Bulai și Ștefan Țîrdea, buciumarul Viorel Bulai

Regie: Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate