Nici nu va trece prin minte ce mai vand targnemtenii!

1

              Cum criza instalata in tara, de cativa ani deja, a dat peste cap destul de multe afaceri, „peseverentii” care vor cu orice pret sa supravietuieasca se preteaza la orice. Astfel, a luat nastere un fenomen, des intalnit la toate categoriile de varsta si toate categoriile sociale. Bisnita, ca despre asta vorbim, a inceput sa fie parte din viata oamenilor, incepand cu cei din fruntea tarii, de la politicieni, la cadre de tot felul, tineret si chiar elevi. N-am sa intru insa in detalii in ceea ce priveste „bisnita” la nivel inalt, pentru ca este o tema vasta si discutabila. Interesant este ca, toti vor sa vanda! Nu conteaza ce si cui. Important e sa iasa bani. Ce se vinde? Orice. De la maruntisuri de prin casa, gen tablouri, goblenuri cusute de bunica, vechea masina de cusut, aparate foto, piese de masini, haine de mana a doua, telefoane pe la colt de strada, zorzoane si gablonturi unicate, cica – hand-made, pana la diverse aparate electrocasnice, cosmetice, automobile si oricare alte produse „luate” din afara la pret „redus” care aduc profit.

              Piata atat de diversificata, ce se afla in continua crestere, a simtit nevoia de extindere si in spatiul virtual. Niste tipi inteligenti, tot cu sete de bani, au speculat din timp amploarea comertului pe internet si au creat site-uri specializate pentru anunturi gratuite, destul de utile, unde fiecare om cu acces la internet poate vinde sau cumpara ce doreste. Ca sa restrangem putin aria, am dat un search pe doua dintre site-urile destinate comertului in Targu Neamt si am gasit o multime de „minuni”. Pe cele mai interesante m-am gandit sa vi le fac cunoscute si sa le clasez intr-un top al ciudateniilor, asadar:

1. Coral uscat – cine are nevoie de asa ceva?? La ce foloseste? Si costa 55 de lei, negociabil.

2. Pui zburati – haha! Asta-i egala cu vand cioara de pe gard. Pai, daca sunt zburati, cine-i prinde?! La 10 lei. A, si poza nu avem, c-au zburat fireste…

3. Statie de autobuz – ar fi bine sa avem cateo statie in fata portii, nu se stie niciodata cand vine ploaia. Pretul e secret.

 4. Ghilotina manuala – upss! Fara teama, e pentru taiat carton, tabla si altele. Cam scumpa, nu? 250 de euro.

5. Pisica dragastoasa – 10 lei. Te iubeste de toti banii :)).

6. Baxuri de banane – adica niste cutii goale de carton la 2,5 lei.

7. Dopuri de cauciuc pentru sticle – imi amintesc de copilarie si sunt doar 1 leu bucata si negociabile pe deasupra.

8. Araci – atentie, sunt ascutiti! 10 lei batul.

9. Lada mica de zestre – interesant, mai bine ar duce-o la un muzeu… vrea 600 de lei pe ea.

10. Maturi maldacite – nu stiu cum arata, n-am gasit poze, dar sunt ieftine: 2 lei.

              Vedeti? Orice se poate scoate la vanzare si spre fericirea romanasilor exista intotdeauna cumparatori. Oricum, lista ofertelor este mult mai lunga. Si chiar daca nu ne place sa recunoastem, comertul e singura afacere care inca mai merge la noi. Si dupa cum spune o vorba, chiar daca nu curge, picura, si tot e bine.

Viorela Gherasim

 

 

 

 

1 Comentariu
  1. nicu spune

    1. inlocuieste imaginea creierului uman . ca si ala e destul de ” uscat” ( mai ales la politicieni)
    2. 10.lei pentru cine.i prinde( recupereaza) ?!
    3. e buna pentru indragostiti. daca giugiulesc prea mult cat asteapta aftobuzu’ , barem sa nu.i bata soarele sau ploaia. ca sa nu mai zic ca e un cuplu care are program de 2-3 pe saptamana de calareala pe bancile din parcul orasului de langa casa de cultura.
    poate se indura careva sa le inchirieze ( saptamanal , ca dupa aia si.o iau in cap) o toneta din aia din fata tribunalului, ca sa nu faca bataturi saracii de la bancile aste prea tari din parc. apropo , pentru domnii de la primarie , faceti dom’le banci mai moi ca sa nu ne doara spatele cand stam si ne giugiulim cu partenera in parc. de parca nu ati fost si voi tineri si nu stiti care sunt prioritatile !
    4. merita banu. e mai buna ca dedectoru de minciuni . cand te mangaie una de asta, spui si ce ai supt la muma.
    5. la cum arata, e posibil ca nici soarecii sa o mai viziteze. pai e frumos sa tolanesti ziua in amiaza mare cand esti vizitat de musafiri ?! merita banii doar daca isi face putin freza ca sa nu o confund cu o alta uratanie de prin gospodarie.
    6. astea chiar ca.s o cudatenie. de parca nu as gasi destule pe langa tomberoanele din oras.
    merita doi lei jumate ca s.a deranjat omul sa faca curatenie. gestjl conteaza.
    7. bine astea. sa ne infundam urechile sa nu mai auzim minciunile petindate pe la tv. sau in caz de diaree. daca esti pe drum si nu gasesti toaleta publica , pac un dop si ai scapat de griji.
    se fac si reduceri sau plata cu buletinu in rate la astfel de suveniruri ?! ca poate nu avem timp sa ajungem pana la bancomat sa scoatem loveau sa platim produsu’ .
    8. aoleu da bune.s astea. cateva bucati as vrea ca sa trimit la cativa parlamentari. dar sa fie bine ascutiti ca altfel nu decontez transportu.
    9. buna si asta. da numai sa detii o matusa Tamara care sa te sponsorizeze cu ceva euroi. altfel e pacat sa stea goala saracuta, ca.si pierde din valoare si devine neinteresanta.
    eventual daca proprietaru o vinde cu ceva euroi sau vre.o doua ,trei ghiuluri de aur , poate ii ofer juma din suma ceruta.
    10. o matura e tot timpul bine venita la casa omului. mai maturi painjenii sau musafirii nepoftoti , insa as da banii daca as stii si de ce e maldacita. ce o fi facut saracuta de au maldacit.o in asa hal incat sa o numai recunosc?!

    Bun comert din asta cu orice gasesti prin casa sau prin ograda ce nu.ti mai trebuieste , sa mergi la targ (ca sa nu fiu nesimtit si sa zic de tomberon) si sa bagi pe gat amarastenilor ce vin prin targ la cascat gura si la fluierat a paguba sau plimbatul frunzelor prin batatura.
    E bine barem ca si.au gasit o preocupare si ca nu si.au pierdut indemanarea de comerciant , ca altfel s.ar apuc de prasit si de sapat la verdeturi , si ar fi o mare nenorocire sa avem prea multe verdeturi prin targ , ca ar manca o paine de la „afaceristi pietari” sau ar inmagazina prea multe vitamine de la atatea curatiri ale organismului cu prea multe verdeturi, mai toti cumparatorii.pusi pe capatuiala.
    Ps..ma gandesc ca la urmatorul Targ sa ma duc sa comercializez si eu ..sosetele lu’ bunicu de pe timpu razboiului,cand transpira agale la trecere carpatilor. oare ar fi interesari sau ii las in continuare sa mai prinda valoare?! asa cum prinde si vinu invechit care .si schimba mirosu si gustu.
    ma mai gandesc ..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate