Doriti pensii mai mari? Incheiati un contract de asigurare sociala

1

          Casa Judeteana de Pensii Neamt, informeaza ca oricine are nevoie sa-si comleteze vechimea in munca sau sa obtina unele drepturi de pensie mai mari, se poate asigura pe baza de contract de asigurare sociala. In sistemul public de pensii, de asigurarea sociala pe baza de contract pot beneficia si avocatii, personalul clerical din cadrul cultelor recunoscute prin lege, dar si persoanele care profeseaza in tarile Uniunii Europene.

       Acest tip de contract se poate incheia intre persoana interesata si casa teritoriala de pensii, iar neplata contributiilor de asigurari sociale datorate, determina rezilierea acestuia. Pentru anul 2014 nivelul minim al venitului lunar asigurat este de 804 lei, iar  nivelul maxim  este de 11.490 lei.

„Precizam faptul ca la data de 30 aprilie 2014 la nivelul Casei Judetene de Pensii Neamt erau active un numar de 2.478 contracte de asigurare, in primele 4 luni ale anului institutia incheind un numar de 315 contracte noi de asigurare, dar a reziliat si un numar de 190 contracte pentru care asiguratii nu au mai achitat obligatiile de plata prevazute in contractele de asigurare incheiate” – a declarat Inspector Principal, Oana Fodor.

Viorela Gherasim

1 Comentariu
  1. nicu spune

    Mai bine iti investesti sumele astea in ceva care sa.ti fie de folos pana ce ajungi la varsta de pensionare, apoi sa decizi singur ce sa faci cu resursele adunate si investite.
    Dupa ce va trece valul de persoane ce a cotizat pe timpul comunismului , eu zic ca vor mai trece maxim 5 ani si dupa , sistemul de va prabusi. Asa ca , dupa logica mea pesimista, 65-(18+24)= 23 de ani+ max.5 ani = 28 de ani maxim maxim sa o mai taraie sistemul asta.
    Deci , cei sub 37 de ani mai bine si.ar alege o alta varianta sigura pentru a fi siguri ca vor avea de o paine la batranete.
    Iar logica mea pesimista se leaga de datoriile pe care noi le tot adunam in fiecare an ( atentie .. din crestetile noastre economice noi nu reusim sa platim decat dobanda la banii imprumutati si ceva firimituri in plus , nesemnificativ) . Iar daca cine e naiv sa creada ca noi vom reusi sa platim aceasta datirie , atunci l.as sfatui sa mai puna ceva in pahar , ca sa aiba macar motiv ca nu e naiv pe uscat.
    Daca noi maine ne.am opri sa mai impumutam , nu am mai avea bani sa platim pensiile la pensionari. Cu toata cresterea aia economica cu care se tot lauda pontilica.
    In calcul mai luam si viitorul sumbru al economiei romanesti pe care nu.l vad in urmatorij 30-40 de ani sa mearga pe un plus de minim 8-10 % ca sa achitam macar un sfert din bani . Plus trecerea la euro care ne va dezbina putin si care va creea un dezechilibru nebenefic pentru achitarea datoriilor adunate.
    Chiar acum la stiri , analizele externe arata ca suntem pe minus , doar pontilica vede plusuri. Asta ca vorba aia , vin alegerile si trebuie sa prostim lumea pana dupa alegeri.
    Dupa aia ..vor da vina pe ..cine credeti ?! Ati ghicit ..pe Basescuu :))))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate