Locuri libere la profesionale pentru absolvenții clasei a VIII-a

0

Prima etapă de înscriere la învățământul profesional cu o durată de trei ani după clasa a VIII-a s-a încheiat. Patru unități școlare din Târgu Neamț și împrejurimi oferă elevilor posibilitatea de a urma în această formă de învățământ. După cei trei ani de studii, tinerii primesc o calificare pe baza căreia își pot găsi de lucru în respectivul domeniu.

La Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț mai sunt două locuri neocupate din cele 28 oferite în domeniul Construcții, Instalații și lucrări publice, calificarea mozaicar- montator placaje. Absolvenții de clasa a VIII-a care vor să obțină calificarea de electrician exploatare joasă tensiune pot aplica pentru unul dintre cele trei locuri rămase libere ( 25 locuri deja ocupate).

Liceul Tehnologic Petricani a avut 28 de locuri în domeniul de formare profesională Industrie textilă și pielărie, calificarea confecționer produse textile. 27 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost admiși, iar un loc incă este disponibil pentru  a doua etapă de înscrierilor.

La Liceului Tehnologic „Ion Creangă” din Pipirig, cele 14 locuri la domeniul Industrie textilă și Pielărie (calificarea confecționer produse textile) și cele 14 locuri din Domeniul Fabricarea Produselor de lemn (calificarea tâmplar universal) la au fost ocupate în totalitate după prima etapă de înscrieri.

Liceul Tehnologic Oglinzi a oferit absolvenților de clasa a VIII-a 28 de locuri pentru calificarea confecționer produse textile în anul școlar 2014 – 2015. 23  de locuri au fost ocupate, iar cinci locuri sunt încă disponibile pentru elevii care vor să opteze pentru această specializare în a doua etapă a înscrierilor.

A doua sesiune de admitere la învățământul profesional de stat cu durata de trei ani începe pe 25 și 26 iulie cu ridicarea de la școlile gimnaziale a fișelor de înscriere și continuă pe 27 și 28 iulie cu înscrierea la unitățile școlare unde încă mai există locuri disponibile.

Această modalitate de școlarizare oferă ocazia de a-și continua cursurile și persoanele care au absolvit gimnaziul cu mai mulți ani în urmă, dar nu și-au continuat studiile. La înscriere nu se impune o limită de vârstă, ceea ce înseamnă că se pot regăsi în aceeași clasă atât elevi de 15 ani, cât și elevi de 35 de ani.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate