Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” ajunge și la Târgu Neamț

0

Sâmbătă, 2 august, Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” ajunge la Târgu Neamț. Aflat la cea de a XVII-a ediție, este un festival itinerant, care se va desfășura în perioada 1-7 august în localitățile principale ale județului: Piatra Neamț, Târgu Neamț, Bicaz, Roznov, Roman.

La Târgu Neamț, evenimentul începe de la ora 17.30 cu o paradă a portului popular prin centrul orașului. Spectacolul de muzică și dans popular are loc în aer liber, de la ora 18.00.

Pe scenă vor urca 9 formații de dans popular,din România și din străinătate: „Călușarii” din Stolnici, județul Argeș, Ansamblul artistic „Rapsodia Bucovinei” din Suceava, Ansamblul Folcloric „Semenicul” din Reșița, județul Caraș- Severin, Ansamblul Folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Ansamblul de dansuri „Toporivceanca” din Cernăuți, Ucraina, Ansamblul Folcloric „Klek” din Ogulin, Croația, Ansamblul de cântece și dansuri populare „Bańdurka & Tramblanka” din Opoczno, Polonia, Grupul municipal de dansuri din Fuengirola, Spania.

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” este organizat de Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare din Piatra Neamț, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al autorităților locale. „Dorim să ne promovăm tradiția autentică în spațiul urban. Prin invitarea formațiilor din străinătate, încercăm încurajarea către multiculturalism”, afirmă într-o conferință de presă reprezentantul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.

Toți iubitorii de folclor sunt invitați să ia parte la această veritabilă sărbătoare a folclorului din lumea întreagă.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate