„Trusoul școlarului” defavorizat. Implică-te în campanie!

0

La începutul anului școlar 2014- 2015 în toate unitățile de învățământ nemțene va fi inițiată campania Educație pentru toți, educație pentru fiecare!

Se urmărește promovarea voluntariatului în rândul inspectorilor școlari, reprezentanților comunității, managerilor școlari și cadrelor didactice. Aceștia vor fi implicați în organizarea unor acțiuni de colectare de fonduri, din care se vor achiziționa “Trusoul școlarului” (rechizite școlare, îmbrăcăminte, încălțăminte) pentru elevii ce provin din familii defavorizate social.

Pentru a veni în sprijinul copiilor care nu frecventează școala din cauza sărăciei, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț își propune inițierea unor parteneriate de colaborare cu instituții descentralizate din județ, societăți comerciale, societăți private, asociații, ONG-uri, trusturi media și persoane fizice care pot sprijini copiii aflați în situații defavorizate să frecventeze școala.

“Invităm potențali voluntari să ni se alăture în această campanie și, în prima zi de școală, să pășească pragul sălii de clasă împreună cu un copil pe care îl sprijină, întrucât la nivelul județului sunt mulți copii care nu frecventează școala din cauza sărăciei, a lipsei de îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite etc. Rugăm reprezentanții primăriilor, consilierii județeni și locali de la nivelul comunității, reprezentanții instituțiilor din județ să ni se alăture la această campanie pentru a oferi copiilor >Trusoul școlarului<”, menționează inspectorul școlar general, prof. dr. Viorel Stan.

Prima acțiune din cadrul campaniei se desfășoară în perioada 1 – 5 septembrie. Vor fi identificați 20 de copii din fiecare unitate școlară care vor primi “Trusoul școlarului”. În intervalul 5 – 9 septembrie, datele elevilor vor fi transmise către zonele centrale. Pentru unitățile de învățământ din Târgu Neamț și comunele limitrofe, reprezentantul ISJ Neamț este inspectorul școlar Roman Romeo.

Toți voluntarii implicați în campanie vor fi mai apoi informați privind ora de deshidere a noului an școlar, astfel încât, pe 15 septembrie, să ofere copiilor “Trusoul școlarului”.

După 16 septembrie, ISJ Neamț își propune extinderea campaniei pe întreaga perioadă a anului școlar, cu ajutorul voluntarilor care își doresc să susțină în continuare “Trusoul școlarului”.

Activitatea face parte din cadrul proiectului Fii voluntar în prima zi de școală, demarat de ISJ Neamț, cu scopul integrării educaționale a tuturor copiilor, indiferent de categoria socială.

Andreea Trăsnea

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate