Creanga Park – idee de la cititori

7

CREANGA-PARKLegat de interventia mea aici http://www.ziartarguneamt.ro/ce-parere-au-oamenii-despre-noua-administratie-a-orasului-targu-neamt , as dori sa va aduc in prim plan o propunere pentru dezvoltarea turistica a orasului prin implementarea unui proiect denumittg.-nt-zona-cetatea Creanga Park , care sa aduca in prim plan obiceiurile-traditiile moldovenesti, operele lui Creanga , istoria Cetatii etc care sa fie transpuse intr-n parc de distractii amenajat la poalele Cetatii Neamt.
As dori foarte mult sa aud parerea cetatenilor acestui oras si indeosebi din partea administratiei locale in legatura cu aceasta propunere.
Precizez ca propunerea viseaza un mic parc , nu de dimensiuni prea mari care sa duca la cheluieli prea Terra Park OKmari , amenajarea unei partii de schi pe versantul din stanga cetatii tg.-nt-stadion-parcneamt , mutarea stadionului in zona izlaz , amenajarea unui bazin de inot care poate fi si acoperit in zona actulului parc si ideile pot continua.

Pentru Creanga Park ne putem inspira de la ideile ce au fost puse in practica la <Terra Park> din Bucuresti si <Dracula Park>.

Nicu – Articol de la cititori

7 Comentarii
  1. ION spune

    Desfiintati fabrica de la Centru de fructe de padure sa nu mai existe rumegus si trafic de masini grele,iar stadionul este prea departe amenajat!Din schita se vede ca si O.G.APE Targu Neamt se va desfiinta??

  2. nicu spune

    In zona O.G.APE ma gandeam ca o parte se poate inchiria sau concesiona pentru parcare , astfel sa exista doua accese catre acest park si sa rezulte 3 parcari : cea existenta , una la APE si una in zona fostului teren de handbal.
    Cu Centrul de fructe intradevar ar fi o problema , pentru ca trebuie gasita o solutie pentru stoparea poluarii fonice , a rumegusului si a traficului greu ce se poate intersecta sau aglomera pe varianta malului Ozanei.
    Ma gandeam sa fie valorificata si zona dinspre Ozana , in acesta zona a stadionului, unde se poate amenaja un mic ponton cu destinatie de restaurant si/sau a unei zone de scaldat. Binenteles se poate extinde pe malul Ozanei cu mici magazine sau alte mici spatii comerciale. Dar acest lucru ar fi de viitor. Problema principala pe care o vad ar fi mutarea stadionului care nu prea mai are randament pentru acest oras si sa ofere loc unui proiect care sa aduca profit.
    Nu putem sta cu un stadion cu o asa suprafata pe un loc care poate fi exploatat , mai ales ca echipele de fotbal si handbal evolueaza de multi ani in niste competitii in care nu mai are rost, ca administratie locala, sa investesti . Astfel , ca mutarea acestuia in alt loc , cu concesionarea unor investitori a spatiului si a echipei , poate reforma sportul targnemtean. Iar actualul spatiu sa fie destinat spre a aduce profit , avand in vedere pozitionarea acestuia fata de cel mai bun brand care il avem la ora actuala , care e Cetatea Neamtului.
    Iar daca am gandi in alta locatie un astfel de proiect , va spun sincer ca ar fi sortit esecului , pentru ca e foarte dificil sa facem dirijarea turistilor catre un loc amenajat pentru asa ceva , oricat am investi in reclama. Pe cand aceasta locatie va trezi interes turistilor si daca vor urca la Cetate si vor privi de sus catre acest park , incat la coborare cu siguranta ca vor dori sa se distreze si sa lasa lovele . Iar noi tocmai acest lucru il urmarim , sa ne viziteze cati mai multi turisti si sa le oferim alternative de a simti bine pentru o bucata de timp , intr-un cadru care sa-i faca sa-i faca sa fredoneze impreuna cu acest brand al nostru.
    Iar moduri de amplasare ,de gasire de solutii pentru astfel de gen de distractii, eu zic ca se pot gasi foarte usor, insa e nevoie in prealabil de un studiu de fezabilitate bine documentat si de eliminat factorii negativi ce pot stopa o buna desfasurare a proiectului. Lucruri ce tin de administratia locala . Ca mai apoi dupa intocmirea unui proiect sa se poata accesa fonduri externe si binenteles , de atras investitori locali.
    Un astfel de proiect se poate intinde pe vreo 3-4-5 ani , dar rezultatele profitului nu vor inceta sa apara. Nu ar avea sanse de esec un astfel de proiect. Niciodata. Ba din contra.
    Nu mai spun de faptul ca daca se vor accesa si fonduri de afara vor putea include acest obiectiv in circuitele externe al turismului romanesc . Pentru ca se oberva ca de la an la an strainii nu ne prea mai calca pragul.
    Revin cu alte comentarii.

  3. Razvan spune

    Dar ce s-a intamplat cu ‘Creanga land’? se facuse o investitie anterioara, ce e drept nu de amploarea asta dar cu rezultate invizibile.

    1. SCARABEU spune

      Ca orice proiect care are menirea de a plati niste salariati pe perioada derularii lui, apoi se lasa totul balta, tocmai ca nu exista o viziune si-un intres strategic orasanesc de a face ceva profitabil in urbea noastra.

      1. nicu spune

        Corect. Iar ca o sa o luam logic si sa gandim la rece ,in acest oras in afara de textile nu prea merge mai nimic. Sectorul de servicii si comert genereaza oarece profit doar ca e intr-un procent de peste 50 % pe un circuit intern , in care practic ne invartim banii unul la altul iar ca sa crestem procentul de 50 % ne-ar trebui oarece mijloace sa atragem lume pe la noi in zona. Si cum ar trebui sa facem acest lucru daca nu prin singura solutie care ne-a mai ramas la indemana, care se cheama .
        Astfel incat daca nu se gasesc idei de relansare a turismului in zona atunci nici restul ramurilor nu vor merge pe un profit care sa atraga dupa sine alte investitii.
        Iar ca prima solutie de atragere de turisti , e doar daca ne folosim de simbolurile pe care le avem in prezent : pe Creanga si Cetatea Neamtului , ca mai apoi sa se gaseasca si alte idei pentru redirectionarea turistilor catre noi obiective. Dar , fara sa exploatam la maxim aceste doua simboluri pe care le avem , nu vom reusi niciodata sa aducem profit si nu vor reusi niciodata sa ridicam standardul de viata din aceasta urbe.

  4. nicu spune

    Cand aveti timp sa faceti o vizita in comuna Alexandru cel Bun , pe langa P. Neamt sa vedeti ce a facut primarul Rotaru in aceasta comuna. Atentie, intr-o comuna !!
    Iar noi nu suntem in stare ca in acest oras sa accesam niste fonduri pentru a realiza un park de distractie cu caracter istoric si literar specific acestei zone.
    Sunt fonduri europene care ne bat la usa, dar neavand proiecte coerente nu stim sa la atragem pentru ca ne lipseste inspiratia si viziunea legata de progres.

  5. nicu spune

    Alte mici idei :
    1. „Fortarea” turistului de a ne vizita toate punctele de atractie din oras: Cetate, Creanga Park, Muzeul Creanga, Casa Veronica M.,Muzeul de Istorie , prin oferirea unui singur bilet- tip pliant, la un pret mai scazut(cu 30 %) , dar avem beneficiul ca le va vizita pe toate. Pliantul-biletul sa contina imagini despre locurile pe care sa le viziteze, o mica descriere si o mica harta, ca sa stie cum sa ajunga la aceste puncte.
    2. Traseul dintre aceste puncte de atractie , si numai , se poate face cu un mic trenulet tractat de un tractoras, iar trenuletul si tractorasul sa fie pictat cu anumite imagini de basm si binentees din ale lui Creanga. La cerere , se pot schimba traseele de mers cu acest trenulet , de ex. Statiunea Oglinzi . Unde si aici ar fi super daca s-ar amenaja o Constructie cu mai multe saloane Fitness- Spa , pentru a completa oarecum baza statiunii de tratament a Oglinzilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate