Aproape 500 de cereri pentru subvenție la încălzire, în 15 zile

0

Vremea rece din ultima perioadă obligă târgnemțenii să folosească centralele sau sobele pentru a-și încălzi locuințele. Dosarele pentru subvenția la încălzire sunt depuse zilnic la Primăria orașului Târgu Neamț. De acest ajutor din partea statului beneficiază persoanele sau familiile care nu depășesc venitul lunar de 615 lei / membru.

În primele două săptămâni (15 -30 octombrie), au fost înregistrate 463 de cereri pentru ajutorul de încălzire. Cele mai multe dosare au fost depuse de târgnemțenii care folosesc gaze naturale pentru încălzire (243), urmate de încălzirea cu ajutorul lemnelor (200). Doar 20 de cereri au fost înregistrate pentru incalzirea cu energie electrică. În ultimul caz, urmează în mod obligatoriu efectuarea unei anchete sociale, în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii pentru ajutorul de încălzire.

Solicitările se pot depune în fiecare lună, până în februarie 2015, la sediul Primăriei, Biroul 28, etajul 2. Dacă cererea este aprobata, ajutorul de încălzire este primit în luna următoare.

Dosarul pentru subvenție la încălzire trebuie să conțină o cerere – declarație pe propria răspundere, alături de acte doveditoare privind componența familiei, acte doveditoare ale veniturilor pentru ultima lună, factura E-on GAZ  pentru persoanele singure/ familiile care folosesc pentru încălzirea locuinței gaze naturale (centrală de apartament, arzătoare) și factura E-on  ENERGIE pentru persoanele singure / familiile care folosesc pentru încălzirea locuinței energie electrică. Lista actelor necesare poate fi consultată pe site-ul Primăriei.

Nu vor primi bani pentru încălzire persoanele care au terenuri intravilane care depășesc 1000 mp în zona urbană și 2000 mp în zona rurală, autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani (cu excepția celor adaptate persoanelor cu handicap), mai mult de un autoturism cu o vechime peste 10 ani, diverse autovehicule, utilaje agricole sau de prelucrat lemnul.

În sezonul rece 2013- 2014, 858 de familii de pe raza orașului Târgu Neamț au beneficiat de ajutor pentru încălzire.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate