Acorduri Vieneze și Internaționale de Crăciun

0

Miercuri, 10 decembrie,  Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț va găzdui începând cu ora 18.00 un Concert Extraordinar dedicat sărbătorilor de Crăciun.

În turneul național desfășurat în perioada 8 – 29 decembrie, celebra Orchestra „Eastern Royal Ochestra” din Sankt Petersburg – Rusia, condusă de dirijorul Daniel Zaharov Feodorean, ajunge și la Târgu Neamț. Sub genericul „Acorduri Vieneze și Internaționale de Crăciun”, târgnemțenii au șansa de a vedea live un spectacol de zile mari.

Orchestra internațională compusă din 22 de instrumente cu coardă siplus  șase prim soliști încântă publicul din întreaga lume de peste 30 de ani sub bagheta dirijorului Daniel Zaharov.

„E vremea colindelor! Acorduri Vieneze și Internaționale de Crăciun este un spectacol extraordinar pe care am reușit să-l aducem la Târgu Neamț cu mari eforturi. Acest concert se întâmplă o dată pe an și, dacă în orașele mari locuitorii se bucură de astfel de spectacole, cei din orășele precum Târgu Neamț… mai greu. De aceea sunt bucuroasă că am reușit să-i conving să vină la noi.  În fiecare an urmăresc la televizor un astfel de concert extraordinar de Crăciun. Acum avem ocazia să-l vedem aici, la Târgu Neamț. Le doresc târgnemțenilor să se afle printre spectatori. Cu siguranță nu vor regreta”, spune Margareta Mihăilescu, directoarea Casei Culturii „Ion Creangă”.

Concertul extraordinar durează aproximativ două ore. În prima parte, celebra orchestră se concentrează pe valsuri vieneze și partea simfonică a lucrărilor, iar a doua parte tinde spre divertisment. Eastern Royal Orchestra propune publicului târgnemțean un program generos, care cuprinde Hungarian Dance nr. 1 și nr.5 de J. Brahms, aria Lo ti penso amore, aria O giusto cielo, I can’t help it a lui Stevie Wonder, Nothing personal, suita Parfum de București, Ciocârlia și multe altele. Inimile spectatorilor vor fi încălzite cu îndrăgitele acorduri ale lui Johann Strauss și cu piese ale binecunscutei formații ABBA în interpretarea Kaiser Band.

Spectacolul  va fi însuflețit de vocea Tatianei Costiuc – prim solist soprano (profesoară la Facultatea de Canto din Chișinău). Pe scenă vor urca și Ștefan Negură – considerat cel mai bun nai din lume, Călin Corai (prim solist vioară), Olsea Tucan (prim solist saxofon).

Biletele s-au pus în vânzare la sediul Casei Culturii „Ion Creangă”. „Până acum am vândut în jur de 100 de bilete, dar sunt convinsă că mulți dintre târgnemțeni își doresc să vadă un spectacol de excepție”, a spus Margareta Mihăilescu. Prețul unui bilet este de 100 lei.

Cu siguranță, sfârșitul anului 2014 va fi unul deosebit pentru târgnemțenii care știu să aprecieze au astfel de eveniment, unic  la nivel local.

Andreea Trăsnea

acorduri-vieneze

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate