Primul videoclip al tinerei Ana Dragu din Târgu Neamț

2

Ana Dragu, tânăra interpretă de muzică populară din Târgu Neamț, lansează primul videoclip din cariera sa.

Fiindcă suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, când oamenii sunt mult mai atenți și mai deschiși către emoția muzicii și, în special, a colindelor, piesa aleasă pentru filmarea videoclipului este celebrul colind „Sculați gazde”.

„Acest videoclip este o premieră pentru mine. Le mulțumesc din suflet celor care m-au ajutat să-l realizez: familiei mele, domnului Cristi Irimia, urmașilor meșterului popular Neculai Popa din Târpești, părintelui de la Biserica Sfântul Ilie. În curând, voi lansa și un al doilea videoclip. Sper să vă placă! Îmi place foarte mult să cânt și o fac cu tot dragul pentru toți cei care mă ascultă”, ne-a spus Ana Dragu.

Videoclipul a fost filmat într-o locație plină de artă populară autentică și obiecte folclorice: Muzeul Neculai Popa din Târpești. Din pragul casei, gazdele ascultă colinda interpretată de Ana Dragu, iar la final o răsplătesc cu mere, nuci și colaci, așa cum era tradiția până nu demult:

Ana Dragu are 16 ani, este din Târgu Neamț și învață la Liceul „Vasile Conta”, profilul pedagogic.

„Tatăl meu este cântăreț bisericesc, la Biserica Sfântul Spiridon. Însă pentru mine totul a început printr-o serbare de la grădiniță. Eram în grupa pregătitoare, iar doamna educatoare mi-a dat să cânt Moldova, Moldovioara mea. Domnul Cristi Gârbea venise să ne acompanieze. Mi-a făcut mai apoi un negativ, am mers la Concursul Tip Top Mini Top la Piatra Neamț, unde am luat Marele Premiu și de atunci… cânt din tot sufletul, iar părinții se ocupă de această pasiune a mea”, ne-a mărturisit Ana Dragu.

A câștigat numeroase premii, cum ar fi locul I la concursul Rapsodia Românească – București și locul I la competiția de muzică populară Pe sub creangă de arin– Roman. Tânăra conduce Corul Angeli de la Biserica Sfântul Haralambie: „De curând, am fost cu ei la concertul organizat de Mitropolia Moldovi și Bucovinei. Urmează să mergem la mitropolie, pentru a-l colinda pe IPS Teofan”, precizează Ana Dragu.

Cântă din suflet, iar talentul și munca ei ar trebui să stârnească în inima fiecărui târgnemțean un strop de mândrie.

Andreea Trăsnea

2 Comentarii
  1. liliana spune

    Glas de aur succes foarte frumos

  2. Lazar Dumitru-Daniel spune

    Felicitări Anei și părinților ei care i-au dăruit talentul și sprijinul necesar cultivării acestui talent! O familie binecuvântată de Domnul și un exemplu pentru comunitatea din care fac parte. Mult succes în continuare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate