Debandadă și incompetență la Consiliul Local Tîrgu Neamț

11

Am văzut ieri o ședință de Consiliu Local la Tîrgu Neamț cum rar mi-a fost dat să văd. O ședință de CL guvernată de la un capăt la altul de incompetență și de ipocrizii.
În primul rând am văzut cum sărmanii consilieri locali erau siderați de faptul că trebuie să voteze în cabina de vot, fapt care atestă indiscutabil că până la această ora secretarul primăriei și-a bătut joc de ei lăsându-i să voteze în mod eronat și ilegal, deoarece legea spune clar și fără posibilitate de interpretare că votul cu referire la persoană este SECRET. În aceste condiții înseamnă că majoritatea hotărârilor de consiliu cu referire la persoane sunt ilegale și nule. Deci, nu rămân decât două variante: ori secretarul primăriei este dat afară pe loc, ori conducerea primăriei este prea moale și acceptă un secretar incompetent.
Mai departe am văzut multe luări de cuvânt total pe lângă subiecte, etalări de orgolii infantile și desigur scamatorii verbale și de comportament făcute strict pentru camerele de luat vederi. Să vadă fraierul de acasă ce interesați sunt ei de soarta oamenilor.
Am mai văzut un consilier care vorbea din stele despre o combinație dintre primărie și un SIF și nu e atât de grav că respectivul vorbea pe lângă, ci faptul că ceilalți de la masă erau atât de incompetenți încât nu aveau cu ce să îl contrazică.
În linii mari, Consiliul Local Tîrgu Neamț a devenit un fel de șezătoare unde niște oameni își dau cu păreri neavizate despre lucruri de prin oraș și poate nu ar fi așa de rău căci consilierii locali sunt aleși și nu au pregătiri de juriști, economiști sau ingineri, dar ….Doamne… funcționarii care ar trebui să asigure legalitatea și să îndrume consilierii … Doamne… pot să pun pariu că 90% dintre ei nu ar trece o simulare de examen de capacitate pentru clasa a 8-a.
Deci, Dumnezeu cu mila, căci la ce angajați și consilieri are primăria … puține șanse să se întâmple ceva din știință…

Iosub Robert

11 Comentarii
  1. coco spune

    „Sarmanii” consilieri sa-si dea demisia daca le pica greu la stomac :)))

  2. 11 spune

    Ma bucur ca vede aceste aspecte si dl Robet !Astept in continuare astfel de articole.PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL sunt surse nesfarsite de astfel de subiecte!

  3. GICA spune

    ca bine le mai zice domnul jurnalist! Bravo domnul, chiar daca nu aveti multe mesaje de apreciere sa stiti ca ele exista fara doar si poate! Majoritatea urbei este de acord cu cele relatate! Dar la fel ca la nivel national, toti discuta pe la colturi, nimeni nu mai deschide gura in fata oficialilor ..nimeni nu iese in strada pentru ce ni se intampla, petru legile date pe NV….ne plangem ca este greu dar toti tac ..deci nu este destul de greu sa inteleg, nu?

  4. Un simplu om spune

    Bună ziua domnule Iosub! Sunt un cititor mai nou al ziartarguneamt și fiind o publicație relativ crudă mi-am propus să citesc toate materialele de până acum, inclusiv comentariile. Ceea ce mă bucură cel mai tare este faptul că vă inspiră unele dintre aceste comentarii și rezultă un articol precum cel de astăzi și aici mă refer la articolul – Lene sau incompetență în C.L. Târgu Neamț? – din 17 februarie 2015. La acest articol comentează – Un cetățean nedumerit (o fi singurul nedumerit?) și subliniază pe scurt deficiențele sesizate de dumneavoastră aici. Inițial am crezut că ,,nedumeritul” este subiectiv, însă după câteva click-uri în spațiul virtual, am constatat că nu a spus destule. Nu-mi este clar cine a avut ideea ca raportul de activitate al consilierilor să fie public, dar nu-i cel mai rău lucru din lume. Puțină transparență nu strică și în felul acesta cei cu cap pe umeri să nu mai voteze ,,la băutură”. Mie personal îmi pare rău că ,,nedumeritul” nu mai comentează pe nicăieri – poate-l stârnesc acum. Doamne ajută!

    1. uncetatean spune

      Nu-mi este clar cine a avut ideea ca raportul de activitate al consilierilor să fie public, dar nu-i cel mai rău lucru din lume. Puțină transparență nu strică și în felul acesta cei cu cap pe umeri să nu mai voteze ,,la băutură”
      Putina transparenta ..bag seama ca dumneata nu stii pe ce lume traiesti. Comentezi ca sa te aflii in treaba sau te plictisesc activitatile de serviciu. Incearca sa cobori cu picioarele pe pamant si intelegi logica evenimentelor sub care trebuie sa guvernam-sa vietuim.

      1. Un simplu om spune

        Se pare că dumneata nu ai înțeles ironia care se poate citi printre rânduri. Citind cu atenție un raport de activitate oarecare, puteți remarca cu destulă ușurință gradul de neștiință și incultură. Transparența se referă la expresia cu ,,gura păcătosului….”. Din păcate știu prea bine pe ce lume trăiesc și nu-mi permit să fac alte activități în timpul serviciului – sunt în concediu. Respectele mele.

  5. olteanu spune

    Acel consilier care batea campii…era Mihai Stoica, cel care are pensiunea Carol situata in preajma statiunii Oglinzi……de unde si interesul…..

  6. ioan spune

    Avem un consiliu local de poveste !

  7. ioan spune

    Am uitat sa adaug ca se pare ca de la urmatoarea sedinta de consiliu local,in incinta v-a fi locat un echipaj SMURT care sa acorde primul ajutor alesilor,care de prea multe potlogarii incep sa clacheze.Apropo,nu ati spus nimic de Daniel Cozma.Trebuie gasit teroristul care face zile grele alesilor.Aviz amatorilor,bagativa mintile in cap !!!

  8. vasile spune

    Nu cred ca exista in tara asta vre-un consilier local care sa vina pe acest post pentru binele cetateanului. Toti au interesul afacerilor personale si binele personal. Domnii consilieri sa nu se mai planga atat de mult ca nu-i crede nimeni. Toti fac politica pentru a castiga bani cu orice pret.

  9. Razvan spune

    Domnule Iosub, poate ma intelegeti acum cand il ironizam pe dl. primar imediat dupa ce fusese ales. Vazusem ca desi vointa avea, a ales sa se inconjoare de tot felul de copii ai parintilor, de consilieri recunoscuti pentru mirosul ranced, acestia formand echipa lui de specialisti. Vad ca vointa o are inca, dar si aceeasi echipa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate