Invierea la biserica “Sfantul Spiridon” Tirgu Neamt

0

Biserica cu hramul “Sfantul Spiridon”, din orasul Tirgu Neamt, a reunit in noaptea de Inviere intreaga suflare a orasului. Oameni au venit in cimitirul bisericii unde au umplut curtea lacasului de cult incepand cu ora 23. Putin dupa miezul noptii, lumina din biserica s-a stins, iar cateva momente mai tarziu credinciosii paraseau cladirea cu lumina sfanta a Invierii iar preotul paroh Gheorghe Vrajitoru a impartit lumina .
Preotul i-a îndemnat pe credinciosii ortodocsi sa-si indrepte atentia catre biserica, caci credinta va fi cea care ii va mantui si le va aduce pacea si linistea sufleteasca. Slujba a avut o mare incarcatura spirituala, preotul paroh vorbindu-le enoriasilor despre Inviere, despre sacrificiu, despre mantuire. Vestea multasteptata ca “Hristos a Inviat!” a fost primita de tirgnemteni prezenti la slujba, care au
raspuns la unison cu “Adevarat a Inviat!”. Oamenii au inconjurat biserica cantand “Hristos a inviat din morti / Cu moartea pre moarte calcand / Si celor din morminte / Viata daruindu-le”. Sfanta Liturghie s-a tinut in biserica, nu inainte ca preotul paroh sa-i invite alaturi de el pe enoriasi.
Dupa ce si-au facut “datoria” fata de cei adormiti, mare parte dintre oameni s-au intors in biserica si au asistat pana dimineata la slujba.


Reporter: Ciprian Sangeap, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate