„Și eu sunt călător al trenului Tg. Neamț-Pașcani-Iași”

0

La scurt timp după întreruperea circulației feroviare pe tronsonul Târgu Neamț- Pașcani- Iași, târgnemțenii s-au mobilizat și au dedicat acestei probleme o pagină de facebook, numită „Și eu sunt călător al trenului Tg. Neamț-Pașcani-Iași”. În câteva zile, pagina a strâns aproape 1000 de aprecieri, însă nu a fost suficient pentru a se face auziți în fața cui trebuie să audă: Ministerul Transporturilor, CFR Infrastructură, CFR Călători, administrațiile publice locale din Târgu Neamț, Timișești, Cristești și Pașcani.

Așadar, târgnemțenii revoltați că orașul lor nu mai este legat prin transport feroviar de restul țării au hotărât să iasă în stradă. Inițiativa aparține tinerilor, studenților pentru care trenul este o necesitate, o modalitate mai ieftină de a călători, în special din centrul universitar Iași spre orașul natal.

Vineri, 17 aprilie, de la ora 12.00 aceștia se vor întâlni în Parcul Central (de lângă Casa Culturii „Ion Creangă”), unde vor organiza un protest împotriva dezafectării tronsonului de cale ferată și vor semna o moțiune care va fi înmânată ulterior administrației locale de sub Cetate, spre a o trimite mai departe factorilor de decizie. Sunt invitați să ia atitudine toți târgnemțenii care își doresc reintroducerea orașului pe harta transportului feroviar.

Trenurile Regiotras nu mai circulă de la/ spre Târgu Neamț de pe data de 17 martie, după ce Autoritatea de Siguranță Feroviară Română a găsit defecțiuni tehnice la garnituri și a suspendat licența de transport a companiei private. Deși autoritățile locale asigurau că tronsonul va fi cel mai probabil preluat de CFR Călători, iar trenul va circula de la/ spre Târgu Neamț până cel târziu la jumătatea lunii aprilie, situația a rămas neschimbată.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate