Mii de credincioși la Mănăstirea Neamț, de Înălțarea Domnului

0

Hramul Înălțarea Domnului a fost sărbătorit în mod deosebit la Mănăstirea Neamț, centru spiritual unde au ajuns peste 3000 de pelerini din întreaga țară, dar și din străinătate.

Credincioșii s-au închinat și s-au rugat la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului- scoasă în procesiune- și la moaștele sfinților ocrotitori ai Moldovei. Slujba Sfințirii Apei în aghiazmatarul din fața mănăstirii a fost oficiată de un sobor de preoți, ierarhi și diaconi, condus de Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Slujba de Sfânta Liturghie s-a desfășurat în curtea interioară a Mănăstirii Neamț, pe un podium special amenajat. Miile de credincioși au asistat la slujba oficiată de un impresionant sobor arhieresc, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu  Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Calinic Botoşăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor și Preasfințitul Corneliu, Episcopul Huşilor.

La finalul ceremonialului religios, pelerinii s-au ospătat cu bucate culinare tradiționale, pregătite de frații monahi- miel, pască, ouă roșii, pește, cozonac etc., la Centrul Social Sfântul Paisie, în trapeza mănăstirii și la stăreție (peste 1500 locuri puse la dispoziția creștinilor).

Oficialitățile locale sau județene nu și-au făcut simțită prezența, cu excepția Mariei Petrariu, primarul comunei Vânători- Neamț. Pe toată perioada evenimentului religos, polițiștii și jandarmii au asigurat un climat de ordine și siguranță, neînregistrându-se situații neplăcute.

Andreea Trăsnea

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate