Șefii de promoție, premiați de Biserică

0

Marți, 23 iunie, cei mai buni absolvenți de liceu din acest an – șefii de promoție din zona Târgu Neamț au fost premiați de Mitropolia Moldovei și a Bucovinei.

La activitatea desfășurată la Casa Culturii „Ion Creangă” au participat arhim. Hrisostom Rădășanu (din partea mitropoliei), pr.Gheorghe Marian Filip- delegatul Protopopiatului Târgu Neamț, prof. Viorel Stan- inspector școlar general ISJ Neamț, primarul Daniel Harpa și directorii unităților de învățământ.

Șefii de promoție de anul acesta sunt următorii: Adina Mădălina Sofica (Liceul „Vasile Conta”), Andreea Măriuța (Colegiul Tehnic „Ion Creangă”), Ancuța Maria Negru (Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva” Agapia), Andrei Dumitru Ursulean (Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costache” Mănăstirea Neamț) și cei cinci absolvenți cu media zece ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare”- Andreea Asaftei, Costina Pristavu, Marian Filip, Daniel Movilă și Gabriel Matasariu.10409408_424514334416566_5359447826812659543_n

Pe lângă diplomele de excelență pentru merite și rezultate deosebite obținute în pregătirea științifică și atașament față de valorile naționale și spirituale ale neamului românesc, elita învățământului preuniversitar din zona Târgu Neamț a fost recompensată cu cărți de rugăciune și câte 200 lei. Este al doilea an consecutiv în care absolvenții de ciclu liceal cu mediile cele ma mari sunt premiați de Biserică, datorită unui parteneriat încheiat între MMB și Protopopiatul Târgu Neamț.

Este de apreciat faptul că Biserica susține și promovează tinerii care excelează în educație, ei fiind viitorul României. Important este ca aceștia să țină cont de sfaturile primite în cadrul acestui eveniment: să nu uite locul de unde au plecat, profesorii și școala și să continue pe același drum, obținând reușită după reușită prin forțe proprii.

Ceremonii de premiere a șefilor de promoție de către reprezentanții Mitropoliei Moldovei și a Bucovinei au avut loc și la Piatra Neamț și Roman.

Andreea Trăsnea

sefi promotie tg neamt 20152

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate