Ecoturism în Ținutul Zimbrului- proiectul care dă clasă Strategiei de dezvoltare a turismului în județul Neamț

0

Miercuri, 12 iulie, la Centrul de vizitare al Parcului Național Vânători Neamț a avut loc întâlnirea de deschidere a proiectului Ecoturism în Ținutul Zimbrului.

Implementat de către Asociația „Ținutul Zimbrului” și finanţat prin intermediul programului Green Entrepreneurship – Dezvoltarea Destinaţiilor de Ecoturism din România, un program comun al Romanian-American Foundation şi Fundaţia pentru Parteneriat, proiectul  își propune să aducă laolaltă administrațiile publice, meșterii populari, pensiunile, oamenii din microregiunea  Ținutul Zimbrului (suprapus peste Parcul Natural Vânători- Târgu Neamț, Agapia, Bălțătești, Crăcăoani și Vânători) pentru promovarea zonei și dezvoltarea ecoturismului.

Printre invitați s-au numărat Daniel Harpa- primarul de Târgu Neamț, Maria Petrariu- primarul comunei Vânători- Neamț, comisar dr. Josanu Vitalie, Rocsana Josanu- șefa Direcției Județene pentru Cultură Neamț, reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmerie Neamț, Tincuța Ciubotariu- președinte al Asociației Meșteșugarilor „Nemțeanca”, arhim. Mihail Daniliuc- egumenul Schitului „Vovidenia”, directorul Parcului Natural Ceahlău, s.a.

Geanina Fedeleș, președintele Asociației Ținutul Zimbrului a prezentat varianta scurtă a proiectului Ecoturism în Ținutul Zimbrului, stârnind curiozitatea invitaților privind modul în care se va contura turismul în microregiuniea noastră în următorii patru ani. Un lucru este cert: proiectul Ecoturism în Ținutul Zimbrului dă clasă (cel puțin la nivel de gândire, pregătire și planificare, fiind într-un stadiu incipient) Strategiei de Dezvoltare a Turismului în județul Neamț.

În cadrul întâlnirii de deschidere a proiectului, Sebastian Cătănoiu, directorul Administrației Parcului din Vânători a prezentat în ce stadiu se află turismul din această zonă, dar și exemple demne de pus în practică de către nemțeni (Identitatea locală- o necesitate).

Andreea Trăsnea

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate