La ce sa ne asteptam la Targu Neamt la alegerile parlamentare ?

0

Dupa cum stim, primaria orasului Targu Neamt a fost castigata de catre USL in urma unor lupte electorale grele  . Acum toti combatantii politici isi ascut armele si se pregatesc pentru batalia de la electoralele nationale , batalie care se anunta una foarte grea in care orgoliile vor prima in fata luciditatii . E foarte posibil sa vedem atat din partea lui Arsene cat si din partea lui Arnautu o campanie pe viata si pe moarte din punct de vedere politic vorbind pentru ca ambi ,posibili candidati pe zona Targului , isi joaca singura carte politica la alegerile ce vor urma .
In aceasta ecuatie apare desigur si PPDD un partid care in cazul orasului Targu Neamt nu prea are multe de spus fiind doar o prelungire a PPDD-ului nemtean care doarme noaptea in pat cu ciocoii si dimineata dupa ce se spala pe dinti mimeaza ca se bate cu ei .
In toata aceasta dinamica politica isi va face aparitia in Targu Neamt , Noua Republica care va incerca cu multa dibacie sa ascunda PDL-ul in spatele unei noi aliante . Oricum ar fi in acest amalgam de aliante principalii combatanti PSD si PDL vor fi mascati in spatele a doua aliante ce vor debusola total, in special votantii din mediul rural .
La momentul de fata USL-ul este pe val si mai mult ca sigur pe zona Targu Neamt va defila cu Ionel Arsene care a avut o victorie fulminanta in alegerile locale alaturi de noul primar Harpa Vasile batand APEL-ul in cel mai crunt mod posibil . Si spun o victorie fulminanta deoarece USL s-a prezentat in alegeri cu un candidat ce avea o condamnare la activ , condamnare nedefinitiva care acum se judeca la o instanta superioara . PDL-ul a avut de partea lor PPDD-ul , resursele , oamenii in functii , afisaj , etc si au fost invinsi chiar si cu un contracandidat caruia i se puteau reprosa multe . Aici putem banui foarte multa aroganta din partea APEL , aroganta care a fost sanctionata promt de electorat .
Pe cealalta parte USL incepe sa aiba probleme scazand in ochi electoratului datorita erodarii liderilor centrali in tot felul de scandaluri care mai de care mai mediatizate . Deasemena locuitorii Targului incep deja sa vocifereze ca nu prea vad mari schimbari de cand cu noua guvernare USL, iar tot ce a castigat USL-ul pe plan local poate fi pierdut relativ repede cand Noua Republica va veni sa inlocuiasca APEL-ul .
Desi pare mult pana la alegerile parlamentare , in realitate mai sunt doar cateva luni iar orgoliile combatantilor politici sunt prea mari , jignirile aduse reciproc sunt de neiertat iar incrancenarea este maxima. Acesti factori vor face ca in curand sa vedem un razboi electoral  cum nu a mai vazut Neamtu, pentru ca sansele de conciliere intre presupusii candidati PSD si PDL sunt aproape zero .
In dinamica politica viitoare se pare totusi ca Ionel Arsene va fi cel avantajat deoarece este acum la butoane si daca va sti cum sa isi gestioneze resursele de imagine si va profita de valul de antipatie, PDL are sanse reale sa castige parlamentarele pe zona Targu Neamt .

Plaiesu C.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate