Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Târgu Neamț

3

Unirea Principatelor Române  a fost sărbătorită duminică, 24 ianuarie, și la Târgu Neamț.

După intonarea imnului național pe acordurile Fanfarei de la Răucești condusă de prof. Gheorghe Smău, au urmat alocuțiunile primarului Daniel Harpa și ale prof. Emanuel Bălan, care au vorbit despre însemnătatea acestei zile. A urmat un scurt program artistic susținut de Ansamblul Folcloric Ozana, care a dezmorțit târgnemenii și  i-a introdus în atmosfera de sărbătoare.

Chiar dacă ziua de 24 ianuarie are an de an aceeași  importanță pentru români, numărul celor care participă la astfel de manifestări este în continuă scădere. Totuși, anul acesta pe platorul din fața Casei Culturii s-au adunat în jur de 100 de oameni (era duminică/ e an electoral…). Alături de simpli cetățeni, copii sau bătrâni, și-au făcut simțită prezența și oficialitățile locale precum edilul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, citymanagerul Vasile Apopei, majoritatea consilierilor locali, Dan Andrușcă, consilierul județean Vasile Nica, dar și profesori precum Elena Laiu- inspector general adjunct ISJ Neamț sau prof. pr. Viorel Laiu de la Seminarul Teologic Ortodox Veniamin Costachi – Mănăstirea Neamț.

La finalul manifestării dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, toți cei prezenți s-au prins într-o horă simbolică, după care organizatorii i-au cinstit cu o plăcintă și o cană de vin fiert:

Andreea TRĂSNEA/ Imagine: Dacian ANIȚEI

3 Comentarii
  1. ion spune

    SEMINARUL DE LA NEAMȚ NU ARE DIRECTOR ADJUNCT !!!!

  2. Vera spune

    Ma bucur ca imi vad Fratele meu profesorul Gheorghita Smau…cu copii si cinta pentru ………UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE….

  3. Vera spune

    Cite face Domnul profesor de muzica si nu stiu de ce nu ii face surpriza cu o garsonera de la ANL ca merita ca este copil de la casa de copii Piatra Neamt…si sta prin straini la Raucestii ia dat Domnul Primar un loc la Doamna Vlad Ana dar pina cind vrea si el privat..daca ma intelegetii sa fie casuta lui ca merita foarte mult cit face cu copii si sarbatoarele nationale este todeauna prezent…dar trebuie respectat legile…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate