Simpozion duhovnicesc dedicat părintelui Justin Pârvu

0

Sâmbătă, 13 februarie, la Mănăstirea Paltin- Petru Vodă s-a desfășurat un simpozion  dedicat arhimanditrului Justin Pârvu, marele duhovnic al românilor. Cea de-a III-a ediție a manifestării a avut ca temă „Părintele Justin Pârvu și sfaturi pentru vremuri de asuprire a creștinului”.parintele-iustin-parvu-petru-voda-02

Evenimentul a reunit la mănăstirea întemeiată de părintele Justin Pârvu numeroși oameni dornici de a cinsti viața și învățăturile marelui duhovnic. Au participat preoți, teologi, doctori, profesori și fii duhovnicești care l-au cunoscut pe parcursul vieții  sale pământești și i-au urmat povețele pline de înțelepciune.

După oficerea Sfintei Liturgii, s-a făcut parastasul pentru pomenirea părintelui Justin Pârvu, urmat de o agapă frățească. Cei prezenți au mers mai apoi la chilia memorială a marelui duhovnic, după care au participat la simpozion. Seara, în jurul orei 18.00, au pornit în procesiune cu icoane, făclii aprinse și cântări duhovnicești până la mormântul părintelui Justin Pârvu, din mănăstirea de călugări, Petru Vodă. Aici aleargă în continuare suflete de pretutindeni, care caută alinare și sprijin din partea iubitului duhovnic al românilor.

„Părintele Justin Pârvu a fost o pildă vie de viețuire desăvârșită și împlinire a poruncilor evanghelice în mult încercatul veac al creștinismului obidit de comunism dar și de neo-comunism, ale cărui tentacule sunt vii și lucrătoare și astăzi, împresurând și uzurpând viața creștinilor din cetate până în Biserică. Părintele Justin a știut să răspundă tuturor acestor provocări actuale, ale unor vremuri ce se conturează a fi tot mai antihristice și în fața cărora va trebui să răspundem și noi”, spun organizatorii simpozionului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate