Faza locală a concursului “Cu viața mea apăr viața” la Târgu Neamț

0

Zeci de elevi din Târgu Neamț și comunele învecinate au participat la etapa pe localitate a concursului cu tematică de protecție civilă “Cu viața mea apăr viața”.

Competiția a constat în parcurgerea a două probe: una teoretică, cu întrebări legate de modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență și o probă practică, ce a constat în transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe o distanță de 50 de metri.cu viata mea apar viata

Cei 100 de elevi participanți, câte patru în fiecare echipaj reprezentativ pentru școala la care studiază, și-au dat silința să demonstreze că au aptitudinile necesare și  vor adopta un comportament corespunzător în cazul unor situații de urgență.

În urma punctajului obținut la cele două probe, echipajele câștigătoare din ciclul gimnazial (locul I- Școala Gimnazială Țibucani, locul II- Școala Gimnazială Ghindăoani, locul III- echipajul de băieți de la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig) și din ciclul liceal (locul I- Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț, locul II- Liceul „Vasile Conta” și locul III- Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț) au fost premiate și vor reprezenta zona Târgu Neamț la faza județeană a Concursului „Cu viața mea apăr viața”.

Felicitări și mult succes în continuare!

Reporter/ Editor montaj: Andreea Trăsnea

Operator imagine: Dacian Aniței

Concursul cu tematică de protecție civilă se organizează în următoarele scopuri: dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar, cunoașterea si aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat si cunoașterea modului de acțiune în cazul iminenței producerii sau al apariției unei situații de urgență și formarea spiritului de solidaritate si implicarea individuală sau în echipă în acțiunile de prevenire si de intervenție în situații de urgență.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate