Expoziție de jucării vechi- alternativă în perioada de concediu la Târgu Neamţ

0

Pentru că este vremea concediilor, o alternativă plăcută pentru adulţi, dar mai ales pentru copiii poate fi vizitarea expoziţiei temporare de jucării vechi, de la Muzeul de Istorie şi Etnografie Târgu Neamţ.

Expoziţia a fost deschisă la 1 iunie şi a atras deja numeroşi vizitatori, datorită faptului că reuneşte obiecte care stârnesc nostalgii. Este vorba în special de jucării, planşe grafice didactice, accesorii, multe dintre ele amintind de jocurile copiilor din perioada comunistă. Exponatele sunt, printre altele, şi o oglindă a unei anumite epoci.13918925_1187194887977425_746073460_o

,,Rolul acestei expoziţii este acela de a oferi un moment de încântare pentru cei care doresc să viziteze un muzeu de istorie. Ne dorim să înlăturăm ideile preconcepute potrivit cărora muzeele de istorie reunesc lucruri anoste! De aceea, cu sprijinul colegului nostru Iulian Gorea, de la Muzeul de Istorie şi Arheologie Piatra Neamţ, am organizat această expoziţie temporară. Cei interesaţi pot vedea aici piese de la jumătatea sec. XX şi până la începutul anilor ’90, maşinuţe, arme, păpuşi, jucării de metal, cauciuc, trenuri miniaturale, avioane. Copiii au la dispoziţie un caiet pentru impresii în care pot nota observaţiile şi sugestiile lor. Este extrem de plăcut să vezi adulţi care, atunci când intră în sala de expoziţie se îndreaptă către vitrine şi exclamă <<de asta am avut şi eu, şi de asta; maşinuţă de asta încă mai am pe undeva…>>” a declarat Dr. Vasile Diaconu.

Expoziţia se adresează locuitorilor din Târgu Neamţ,  dar şi turiştilor aflaţi în trecere prin oraşul nostru.

Expoziţia temporară „Jucării de altădată” poate fi vizitată la Muzeul de Istorie și Etnografie de la poalele Cetății Neamț până la 1 septembrie.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate