Caracterul pontic al Romaniei – dilema pentru targnemteni

1

Oricat de surprinzator ar parea, caracterul pontic al tarii noastre, dat de iesirea la Marea Neagra este necunoscut targnemtenilor. Intrebarile de cultura de generala, cunostinte insusite de elevii din clasele gimnaziale, creeaza panica printre tineri si se dovedesc a fi adevarate dileme pentru cei mai in varsta. Daca unii recunosc cu nonsalanta ca nu au mai auzit de cuvantul “pontic”, altii mascheaza lipsa de cultura prin incercari esuate. Teritoriul Romaniei mai este numit si spatiul carpato-danubiano-pontic, datorita Muntilor Carpati – ce ocupa 60% din suprafata tarii, datorita Dunarii – cu 38% din segmentul fluviului ce se afla pe granita tarii noastre si gratie deschiderii la Marea Neagra. Insa, mai putin cunoscut este caracterul panonic al Romaniei, conferit de larga deschidere a reliefului si hidrografiei spre Campia Panonica.

1 Comentariu
  1. nicu spune

    Intrebati-l si pe neamt cate regiuni are in tara sa , si o sa fiti surpinsi ca habar nu are . Dar , toate merg ceas si tara e infloritoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate