Înființarea unui Centru de Excelență la Târgu Neamț, din nou în atenția Federației Române de Fotbal

1

Ideea înființării unui Centru de Excelență la Târgu Neamț nu a fost abandonată, ba dimpotrivă, a revenit în atenția Federației Române de Fotbal (FRF). Proiectul s-ar putea materializa în baza unui parteneriat între FRF și Primăria orașului.frf-tg-neamt

Autoritățile locale sunt gata să fie un partener de încredere pentru FRF, în cazul în care federația va dori să demareze în Târgu Neamț acest proiect, atât de mult dorit și necesar pentru resuscitarea fotbalului târgnemțean.

„Astăzi (20 octombrie- n.r.) am avut o întâlnire cu domnul Cristi Vornicu, care face parte din Comitetul Executiv al FRF. Am reluat acea discutie purtată cu președintele Răzvan Burleanu cu privire la înființarea unui Centru de Excelență pentru Copii și Juniori la Târgu Neamț. Suntem dornici să intrăm într-un parteneriat cu FRF pentru acest proiect, restul depinde de decizia Federației. Din câte știu, subiectul va fi discutat în ședința comitetului FRF de săptămâna viitoare”, a declarat primarul Daniel Harpa.

Potrivit edilului, dacă FRF va crea în parteneriat cu Primăria un Centru de Excelență în fotbal la poalele Cetății Neamț, administrația publică locală se încadrează să-și îndeplinească obligațiile, și anume să asigure masă, cazare și transport pentru sportivii selectați, două terenuri de fotbal (unul oficial și un teren de antrenament, care va fi amenajat de FRF). Federația Română de Fotbal va răspunde de următoarele aspecte: selecția celor 28 de tineri sportivi, asigurarea staffului (manager, magazioner, terapeut, maseur etc) și plata salariilor lunare, serviciile hoteliere în timpul deplasărilor, organizarea de meciuri, materiale de echipament și antrenament.

Intenția Federației Române de Fotbal de a înființa la Târgu Neamț un Centru regional de Excelență pentru Copii și Juniori a fost făcută publică în 2014, o dată cu vizita lui Răzvan Burleanu- președintele FRF la Stadionul Cetatea și la Clubul Sportiv Școlar.

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. Mihai spune

    Domnule primar, nu au trecut decat cateva luni de la alegeri si ati luat-o razna ? Cum facem cu promisiunile din campania electorala ? Avem bani la bugetul local pentru acest centru de excelenta in timp ce strazi situate la cateva sute de metri de centrul orasului (Oituz, Popa Sapca dar si altele) arata ca in secolul al XIX- lea ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate