Incendiu la un atelier de mobilă din Târgu Neamț

3

incMiercuri, 25.01.2017 la ora 04:39, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin SNUAU 112 despre producerea unui incendiu la un atelier de mobilă în localitatea Tîrgu Neamț.

La locul evenimentului s-au deplasat un ofițer și patrusprezece subofiţeri cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț, care au stins incendiul. În urma incendiului au ars 1 mc cherestea, resturi menajere, scule de mână și obiecte de mobilier.

Cauza probabilă a incendiului: depozitarea cenușei și jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

 

 

sursa: ISU Neamț

3 Comentarii
  1. Gigi spune

    Cuvintul din articol – patrusprezece… /paişpe/paisprezece, şasesprezece/şaişpe/şaisprezece, optisprezece/optâşpe/optsprezece, noosprezece/nouăsprezece – sunt numerale cardinale compuse.

    Pentru numeralele de la 11 la 19, regula formării este: numeral cardinal simplu + prepoziţia “spre” + numeral cardinal simplu – un + spre + zece, doi/două + spre + zece, trei + spre + zece etc.

    Pentru câteva dintre aceste numerale, însă, există reguli ortografice şi ortoepice (de pronunţie), care se constituie în abateri de la regula generală şi care trebuie cunoscute, pentru a nu greşi. Astfel, se va scrie şi se va pronunţa corect :

    paisprezece (nu patrusprezece/paişpe – prima formă fiind dificil de pronuntat, nerecomandată, iar a doua fiind una colocvială, neliterară) ;
    şaisprezece (nu şasesprezece/şaişpe) ;

    În cazul numeralelor 18 şi 19, formele corecte sunt cele care se supun regulii generale – optsprezece (nu optisprezece/optâşpe), nouăsprezece (nu noosprezece).

    În mod similar, când este vorba de numeralele ordinale (care indică ordinea obiectelor), se va spune corect : al paisprezecelea, al şaisprezecelea, al optsprezecelea, al nouăsprezecelea.

  2. AR spune

    Atelierul asta avea vre-o autorizatie ,aviz,….etc…????Cum functiona???

  3. AR spune

    cine este proprietarul ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate