Se anunță proteste și la Târgu Neamț

0

Târgu Neamț se aliniează protestelor din țară împotriva schimbărilor din legile privind justiția, făcute fulger de Guvern marți seara.protest

Pe platforma de socializare Facebook a fost creat un eveniment în acest sens, în contexul protestelor organizate în capitală și în alte orașe ale țării, în ultimele zile.

Primul protest în orașul Târgu Neamț împotriva modificărilor aduse codului penal, codului de procedură penală și împotriva grațierii este anunțat pentru data de sâmbătă, 4 februarie. Manifestanții vor ieși în stradă între orele 17.00- 21.00, punctul de întâlnire fiind Parcul Ion Creangă.

Deocamdată, doar 8 târgnemțeni au confirmat că vor participa la protestul inițiat pe facebook, iar alți 15 spun că ar fi interesați.

Rămâne de văzut dacă mișcarea de protest va depăși și la Târgu Neamț nivelul discuțiilor în mediul online. Până la această oră (14.15), nimeni nu a cerut autorizație de la autoritățile locale pentru organizarea unei adunări stradale.

Ordonanţa privind modificarea codurilor penale a fost publicată în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 1.25, în Monitorul Oficial. Decizia Guvernului a stârnit reacții care au depășit de data aceasta granițele rețelelor de socializare. Peste 200.000 de români au ieșit în stradă pentru a cere, în special, abrogarea acestor ordonanțe de urgență.

Andreea Trăsnea

NOTĂ: Pentru o informare detaliată, puteţi consulta următoarele surse:

  • OUG 13/2017 privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală:

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_13_2017_modificare_lege_286_2009_codul_penal_lege_135_2010_codul_procedura_penala.php

  • Codul Penal:

http://legeaz.net/noul-cod-penal/

  • Codul de Procedură Penală

http://www.dreptonline.ro/legislatie/codul_de_procedura_penala_legea_135_2010.php

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate