Participă la concursul „De Dragobete, îți scriu…”

0

Cu ocazia sărbătorii iubirii la români, locuitorii orașului Târgu Neamț pot să participe la un concurs inedit, intitulat „De Dragobete, îți scriu”. Invitația a fost lansată de Primăria orașului Târgu Neamț, împreună cu Fundația Culturală „Ion Creangă” și Casa Culturii.

de dragobete iti scriu concur tg neamtConcursul constă în redactarea unei declaraţii sau scrisori de dragoste adresate fiinţei iubite (existentă sau imaginară). Și cum iubirea nu are limită de vârstă, la competiție poate participa orice târgnemțean care știe să scrie. Și nu oricum, ci cu cerneală, fiindcă altfel e când îți așterni sentimentele pe o foaie de hârtie, decât printr-un sms sau mesaj pe facebook.

Condițiile de participare nu sunt riguroase și dau frâu liber imaginației celor care iubesc:

„Scrisorile vor trebui scrise cu cerneală, pe foaie de hârtie şi transmise în plicuri personalizate. Puteţi semna scrisoarea / declaraţia de dragoste cu un pseudonim, dar este nevoie, pentru a vă putea înmâna un eventual premiu, de datele dumneavoastră de contact. Nu vor fi luate în considerare decât creaţiile originale, la a căror redactare autorii nu au apelat la surse precum internetul sau alte surse bibliografice. Declaraţiile şi scrisorile care nu vor respecta această cerinţă vor fi descalificate”, informează organizatorii.

Termenul limită pentru trimiterea declaraţiilor şi scrisorilor de dragoste este 21 februarie. Acestea pot fi trimise prin poştă pe adresa Casei Culturii ”Ion Creangă” sau depuse direct în CUTIA DRAGOBEȚILOR di incinta aceleiași instituții culturale (pentru toate variantele se va utiliza textul pentru concurs „De Dragobete, îţi scriu”).

dragobeteVor fi acordate premii în bani astfel: Locul I – 300 Lei, Locul II – 200 lei și Locul III – 100 Lei pentru categoriile „Originalitate”, „Destinatar surprins” (invitat la eveniment fără să ştie că va primi o scrisoare de dragoste) și ”Popularitate”.

Organizatorii și participanții la concurs își dau întâlnire vineri, 24 februarie, de la ora 17.00, la Casa Culturii din Târgu Neamț. De ziua iubirii, juriul (format din reprezentanți ai Fundaţiei Culturale “Ion Creangă”,  Casei Culturii “Ion Creangă”, Primăriei oraşului Tîrgu Neamţ şi ai altor instituţii) va anunța câștigătorii concursului „De Dragobete, își scriu”.

Andreea T.

.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate