Peste 100 de elevi de la Liceul „Vasile Conta”, la spectacolul aniversar „Teatru 200” din Iași

0

110 elevi şi 10 cadre didactice de la Liceul „Vasile Conta” din Târgu Neamț au participat la spectacolul aniversar „Teatru 200” susţinut de actorii Teatrului National Iași (TNI), prin intermediul proiectului educațional „Hai la teatru!”, derulat de unitatea școlară în parteneriat cu TNI.h1

Spectacolul la care a participat acest număr impresionant de elevi din Târgu Neamț a inclus secvenţe din cele mai reuşite spectacole susţinute pe scena teatrului ieşean.

Spectacolul a fost un omagiu adus celor 200 de ani de la prima reprezentaţie, la Iaşi, a unei piese de teatru în limba română, 175 de ani de stagiatură la Teatrul Naţional, 120 de ani de la inaugurarea clădirii şi 140 de ani de la înfiinţarea primului teatru evreiesc în România, la Iaşi.

„Spectacolul a fost unul deosebit, iar proiectul va continua, elevii mergând în luna martie la o altă reprezentaţie teatrală. Coincidenţă sau nu, la teatru au fost 120 de elevi şi cadre didactice pe care puteţi CONTA!”, precizează prof. Karina Cojocariu, directorul Liceului „Vasile Conta”.

Proiectul educational „Hai la teatru!” a fost inițiat de către Karina Cojocariu și Daniela Cristea- profesori de limba și literatura română și are drept scop promovarea artei dramatice în rândul tinerilor şi creşterea nivelului de cultură.

Cadrele didactice de la Liceul „Vasile Conta” implicate în proiect sunt Filip Oana, Fărmuş Ioan, Ilica Lăcrămioara, Sandu Emanuel, Butnariu Nona, Hîngănescu Carmen, Baciu Nicoleta, Trofin Manuela.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate