Ziua lui Creangă, sărbătorită la Humulești

0

Miercuri, 1  martie, a fost zi de mare sărbătoare la Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești: s-au împlinit 180 de ani de la nașterea marelui povestitor.cr2

Manifestarea desfășurată a fost pe măsura personalității celui omagiat. Curtea casei părintești s-a umplut de oameni, iar sute de copii și tineri din orașul Târgu Neamț și din comunele limitrofe au susținut scurte momente artistice dedicate celui care a pus Humuleștiul pe harta culturală a României.

Un moment aparte a fost reprezentat de înmânarea unor distincții câtorva dintre colaboratorii foarte apropiați ai Complexului Muzeal Județean Neamț.

Însă, cel mai impresionant moment a fost însă cel de la sfârșitul activității. 180 de copii care, simbolic, reprezentau anii trecuți de la nașterea lui Ion Creangă, au rostit, rând pe rând, un pasaj succinct din opera scriitorului:

Evenimentul a fost organizat de Complexul Muzeal Județean Neamț, Muzeul Memorial „Ion Creangă” Humulești, Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, Fundația Culturală „Ion Creangă” și Fundația Cultural- Științifică „Constantin Matasă”.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate