Polițist local, condamnat pentru luare de mită

1

2 ani cu suspendare, 1 an pedeapsă complementară a interzicerii unor drepturi civile, măsuri de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, confiscarea „specială în folosul statului” a sumei de 100 lei, plata cheltuielilor de judecată, onoarea pătată și locul de muncă pierdut.condamnare politist tg neamt

Cu asta s-a ales Ionel T., polițistul local de la Târgu Neamț care, în iunie 2016, era acuzat de luare de mită (100 de lei).

Marții, 28 martie, magistrații de la Tribunalul Neamț s-au pronunțat cu privire la acest caz și au dispus că, pentru cei 100 de lei luați șpagă de la un șofer care intrase pe o stradă cu acces interzis, agentul de poliție Ionel T. trebuie să fie pedepsit astfel:

(…) pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare și 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor civile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și g Cod penal.

În temeiul art. 65 alin. 1 și 3 Cod penal aplică pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor civile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și g Cod penal.

În temeiul art. 91 alin. 1 şi art. 92 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului Trofin Ionel de către Serviciul de Probaţiune Neamţ, pe durata termenului de încercare de 2 ani.

În temeiul art. 93 alin. 1, 2 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul Trofin Ionel, va respecta următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:

– să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Neamţ la datele fixate de acesta;

-să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

– să anunţe în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

– să comunice schimbarea locului de muncă;

– să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă;

– să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei.

În temeiul art. 93 alin. 3 şi 4 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Trofin Ionel, va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei orașului Târgu Neamț, judeţul Neamţ, conform protocolului încheiat de Serviciul de probaţiune cu această instituţie.

În temeiul art. 91 alin. 4 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor art. 96 Cod penal, cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

În temeiul art. 330 Cod procedură penală raportat la art. 289 alin. 3 Cod penal, menține ordonanța nr. 108/P2016 din 13.07.2016 emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț privind confiscarea specială în folosul statului a sumei de 100 lei, și consemnată la CEC/Bank (…)

În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul să plătească statului suma de 2900 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Polițistul local de la Târgu Neamț poate face apel în termen de 10 zile, dacă sentința i se pare nedreaptă.

Cazul polițistului local poate deveni cu brio un exemplu pentru toți colegii lui din țară, care fac câte un ban de buzunar din când în când și, suma fiind relativ mică, se gândesc că vor scăpa basma curată…

Agentul avea rezultate bune în activitate și nu a mai făcut niciodată probleme. Viața și cariera acestuia au luat o altă întorsătură, pentru 100 de lei. La fel cum li se întâmplă și unora dintre puținii prinși că iau mită de miliarde de lei/ euro.

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. fucher spune

    Afara cu el si toti politistii astia parati.Noi nu platim impozite si taxe ca iei sa faca parada cu masina pe centru in loc sa vigileze strazile laturalnice.Si sa dea amenzi tiganilor nu sa spuna ca nu dau fiindca nu o sa le platesca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate