Promovabilitate de 17% la sesiunea de toamna a Bacalaureatului

1

 Pentru unii muma, pentru altii ciuma. Cam asa a fost ziua afisarii rezultatelor de la Bacalaureat – sesiunea de toamna, pentru elevii care si-au incercat a doua sansa. Dintr-un total de 350 de candidati, doar 51 au promovat examenul de maturitate. La Centrul de examen 118 s-au inscris elevi de la mai multe scoli din judet: 4 candidati de la Colegiul „Stefan cel Mare”, 3 elevi ai Seminarului de la Manastirea Neamt, 22 de la Liceul Pipirig, 44 de la Liceul Borca si 277 de la Colegiul Tehnic „Ion Creanga”. Trebuie precizat ca un numar de 76 de candidati, au venit din promotiile anterioare.

”Din 350 de candidati inscrisi, s-au prezentat doar 298 si am avut 51 de candidati reusiti inainte de contestatii, ceea ce inseamna un procent de 17 %. Adevarul e ca avem multi cu rezultate cuprinse intre 5 si 6, un numar mare de elevi. Sunt cativa care au 5,98, dar din pacate nu au obtinut nota de trecere.” – a declarat Lector univ. Dr. Ilie Gherhes, de la Univ. de Vest „Vasile Goldis” din Arad, presedintele comisiei de examinare. Mai exact, fix 62 de elevi au fost la limita, cu doar 2 procente sub nota de trecere.

Dintre elevii care au reusit sa ia BAC-ul, 47 au urmat forma de invatamant la zi si 4 au fost la Seral. Insa, medii intre 7 si 7.99 au reusit sa obtina numai cei care au frecventat scoala zilnic. Povestea candidatilor care au urmat cursurile la frecventa redusa, aduce cu romanul scris de Agatha Cristie. S-au inscris in numar de 7, dintre care s-au prezentat 5, apoi 1 a fost eliminat din examen pentru tentativa de frauda, iar ceilalti 4 nu au trecut.

Viorela Gherasim

1 Comentariu
  1. Dragos Olariu spune

    Văd tot mai des, pe internet (facebook mai precis) tineri care nici măcar nu ştiu să scrie corect d.p.d.v. gramatical, liceeni şi studenţi. Hai că odraslele de bani gata n-au nevoide şcoală că.. vorba aia!.. în ziua de azi tre să ai bani şi cam atât, cumperi tot ce-ţi trebuie cu ei, de la diplome la….. orice că doar trăim în România. Săracii elevi abia aşteaptă să termine şcoala (oricum) ca să plece afară din ţară… na mentalitate!!… îndobitocirea poporului român!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate