Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” ajunge la Târgu Neamț

0

Sâmbătă, 5 august, orașul Târgu Neamț se va afla sub mrejele muzicii și ale dansului popular, prin intermediul Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul”.

Aflat la cea de a XX-a ediție, evenimentul este unul itinerant, iar anul acesta se desfășoară în perioada 4- 9 august, în principalele localități ale județului Neamț.

La Târgu Neamț, festivalul începe sâmbătă la ora  18.30,  cu parada portului popular prin centrul orașului.

Urmează spectacolul de muzică și dans popular, care se va desfăşura în aer liber, în Piața Adormirea Maicii Domnului. Ca în fiecare an, accesul publicului va fi gratuit. Vor susține spectacole pentru târgunemțeni și pentru cei din comunele învecinate  ansambluri folclorice invitate din România,  Israel, Ucraina, Algeria, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina.

La fiecare ediţie, Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul” este o adevărată sărbătoare a culorilor, muzicii şi dansului. Evoluţiile scenice extraordinare ale ansamblurilor internaţionale şi ale celor româneşti, impresionantele parade folclorice, întâlnirile pe tema dansului şi cântecului tradiţional sau serile de socializare între invitaţii de pretutindeni creează, cu adevărat, o atmosferă specială.

Toți iubitorii de tradiție autentică și de valori ale patrimoniului cultural universal sunt invitați să ia parte la această veritabilă sărbătoare a folclorului din lumea întreagă.

Festivalul Internațional de Folclor „Ceahlăul” este organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, sub patronajul Consiliului Județean Neamt.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate