Sărbătoare pe-un colţ de rai, Agapia (VIDEO)

0

Duminică, 3 septembrie a fost o zi deosebită pentru locuitorii comunei Agapia.  Într-o locație parcă scoasă dintr-un tablou, sute de oameni s-au adunat pentru a sărbători împreună Ziua localității.

Prima parte a manifestării, intitulată sugestiv „Un colț de rai: Agapia, leagăn de spiritualitate și cultură românească”, a fost moderată de către Neculai Nastasă- fost primar și actual consilier personal al viceprimarului Mihai Vasiliu. Pentru deschiderea oficială, pe scenă i s-au alăturat numeroase oficialități de la nivel local, județean și national. Îi amintim aici pe senatorul Emilia Arcan, prefectul Vasile Panaite, Ion Asaftei și Laurențiu Dulamă- vicepreședinți ai Consiliului Județean Neamț, primari ai localităților învecinate, consilieri județeni ș.a. Rând pe rând, aceștia au luat cuvântul și le-au transmis urări de bine fiilor satului:

Comuna Agapia a oferit județului și întregii țări numeroși oameni de valoare. Doi dintre aceștia sunt prof. Nicolae Scurtu și veteranul de război Vasile Ioniță, ajuns la venerabila vârstă de 104 ani.

Lor le-a fost înmânat titlul bine-meritat de Cetățean de onoare al comunei Agapia.

De ziua comunei, au fost sărbătorite și premiate atât vechile, cât și noile generații.

În aplauzele consătenilor, pe scena amplasată la Stâna Turistică au urcat cuplurile care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsătorie, copilașii născuți în 2017, dar și elevii cu rezultate deosebite la învățătură:

După aceste momente, petrecerea a continuat pe platforma de la Agapia, cu muzică de calitate, bucate culinare delicioase, joc și voie bună. Chiar dacă ploaia a speriat la un momentdat o parte din cei prezenți, norii s-au risipit și-au lăsat cale liberă continuării sărbătorii câmpenești.

La mulți ani, Agapia!

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate