Dan Negru, un exemplu că poți fi și simplu, și celebru!

0
Celebru pentru succesul show-urilor tv si a longevității carierei în televiziune, Dan Negru este, de fapt, un om simplu, căruia îi place să descopere și să se bucure de frumusețile plaiurilor românești.

Recent, acesta a ajuns la Târgu Neamț, invitat să modereze un eveniment important pentru întreaga urbe, Zilele orașului.

Pe scenă, a făcut ce știe el mai bine: show, în fața a mii de nemțeni veniți la sărbătoarea Târgului. În timpul liber avut la dispoziție, Dan Negru a preferat să cutreiere orașul de la poalele Cetății Neamț.  Neînsoțit de vreun ghid sau oficial local, cu o șapcă pe cap și încălțat cu pantofi sport, a profitat de vremea frumoasă și a luat la pas micul orășel plin de obiective turistice.

Camuflajul nu a fost însă prea reușit. L-am zărit în timp ce cobora agale de la Cetatea Neamț, fortificația medievală care străjuiește Valea Ozanei, cea limpede și frumos curgătoare.  Și-au dat seama că e Dan Negru și alți trecători. Unii șușoteau, întrebându-se dacă este chiar el, renumitul prezentator tv al cărui nume îl cunoaște orice român, alții îl rugau să le dea un autograf sau să imortalizeze momentul cu ajutorul camerei foto de pe telefonul mobil. N-a spus nimănui „NU”.

„Cunosc bine Târgu Neamț, cunosc foarte bine și împrejurimile. O dată la 2-3 ani maxim, vin la Văratec, vin la Agapia, la Mănăstirea Neamț, la Cetatea Neamț. Chiar dacă sunt din partea cealaltă de țară, din Timișoara, vin aici cât de des pot.

Singurul lucru care diferențiază Târgu Neamț și zona asta a Moldovei de toate celelalte zone sunt oamenii. E altceva. Aici am întâlnit oameni mai blânzi, mai liniștiți, mai deschiși la suflet. Bănățenii mei sunt mai închiși, mai nemți, mai… ciufuți, așa. Moldovenii sunt deschiși, sunt bucuroși de oaspeți”, ne-a spus Dan Negru.

Renumitul prezentator a fost plăcut impresionat și de manifestările prilejuite de Zilele orașului Târgu Neamț: „Mi s-au părut interesante și cu public numeros. Spectaculoasă desfășurare de forțe… mii de oameni, mare lucru!”.

Ce e de apreciat la Dan Negru?! Simplitatea. Faptul că nu refuză să facă o fotografie cu un copil, oricât de obosit ar fi. Faptul că zâmbește și e politicos cu străinii care-l opresc din a admira frumusețea ţinutului.
E lucru mare să știi să faci oamenii din jurul tău fericiți, prin fapte mărunte. E ceva ce mulți uită, când ajung celebri.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate