Simulare de cutremur la Primăria orașului Târgu Neamț

0
Impresionantă mobilizare de forțe vineri, 29 septembrie, la sediul Primăriei Târgu Neamț. Aici, a avut loc un exercițiu  organizat de Detașamentul de Pompieri al orașului. Conform scenariului, clădirea în care se aflau funcționarii publici și alți cetățeni a fost afectată de un cutremur, urmat de un incendiu.

În jurul orei 13.30, a fost solicitată întervenția salvatorilor. Oamenii din clădire au fost evacuați, dar înăuntru se mai aflau atât victime transportabile, cât și netransportabile, prinse sub dărâmături.

La nivelul parterului, victimele au fost evacuate de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al orașului Târgu Neamț, inclusiv o angajată care suferise politraumatisme.

Victimele de la etajul 1 au fost salvate atât de cei de la SVSU, cât și de serviciile profesioniste, în speță Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț, având în vedere că scările interioare nu au putut fi folosite după producerea cutremurului.  O victimă netransportabilă aflată în biroul vicelui a fost salvată în timp util de pompieri.

La etajul doi, a fost simulat producerea unui incendiu, cu propagare la acoperiș.

Salvatorii au intervenit și pentru descarcerarea unui șofer care parcase autoturismul în fața Primăriei. În urma cutremurului, pe vehicul au căzut obiecte din tencuiala clădirii, iar victima era inconștientă. Serviciile profesioniste au acționat pe măsura situației de urgență

Alte 3-4 victime transportabile au fost  evacuate cu ajutorul unui utilaj deținut de o firmă de întreținere a instalațiilor electrice din oraș.

La acest eveniment au participat forțele din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț: doi ofițeri și 22 de subofițeri, cu  trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. Totodată, la acest eveniment a participat SVSU al orașului Târgu Neamț cu 7 voluntari. Din partea Inspectoratului de Jandarmerie a fost o autospecială cu doi subofițeri, iar din partea Serviciului Județean de Ambulanță- substația Târgu Neamț-o ambulanță cu doi paramedici. Am primit și sprijinul Poliției Locale, cu patru lucrători.

Consider că exercițiul desfășurat și-a atins obiectivele, având în vedere că toate situațiile tactice au fost rezolvate cu succes. Totuși, sper ca, oe viitor, să nu ne confruntăm cu acest eveniment într-o situație reală, ne-a declarat mr. Bogdan Burdulea, comandatul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț.

Intervenția a fost una plină de adrenalină pentru toți cei prezenți . Exercițiul de simulare a testat și pregătit personalul de intervenție în cazul producerii unei asemenea situații.

La final, salvatorii au primit mulțumiri din partea primarului Daniel Harpa și a viceprimarului Vasile Apopei, evacuați și ei din Primărie preț de aproximativ 40 de minute.

Iată câteva imaginii surprinse în timpul acestui exercițiu finalizat cu succes:

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate