Ziua Porţilor Deschise la Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ

0

Maine, 13 septembrie, de Ziua Pompirilor, intre orele 11 si 13, locuitorii orasului Targu Neamt vor avea ocazia sa vada o simulare a interventiilor pe care le efectueaza pompierii la incendii si descarcerari. Manevre de descarcerare, acordarea primului ajutor medical, manevre de stingere si echipamentele utilizate de pompieri la interventii.

”Am inceput de astazi pentru ca oamenii sa se familiarizeze cu noi si sa afle ca maine, pe 13 septembrie noi sarbatorim ziua noastra. Avem si un Sfant, ca fiecare arma de aparare nationala. Sfantul Sinod, ne-a dat pe Sfantul  Ioan cel Nou de la Partos, care se sarbatoreste pe 15 septembrie, zi apropiata de a noastra, ca ocrotitor al pompierilor. Avem organizat un punct de informare in fata „Adormirii Maicii Domnului”. Prezentam echipamentul pe care il folosesc pompierii la interventii, la descarcerare, la incendii cu flacari puternice un echipament special. Tehnica de interventii este noua, achizitionata prin fonduri europene, o autospeciala Renault. Maine vor fi prezentate si Renault-ul si un Volvo, autospeciale complexe. De asemenea, vom avea doua exercitii: unul de stingerea unui incendiu violent cu flacari la tava, combustibil si al doilea exercitiu o descarcerare a unui autoturism cu doua victime incarcerate” – a declarat Capitanul Marian Sergiu, Loctiitor al Detasamentului Targu Neamt.

Viorela Gherasim

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate