Judecătoria Târgu Neamț marchează Ziua Europeană a Justiției Civile

0

Astăzi, 25 octombrie, Judecătoria Târgu Neamț marchează Ziua Europeană a Justiției printr-o manifestare de tipul „ușilor deschise”.

În intervalul orar 10.00- 13.00, toți cei care doresc au acces în incinta instanței, în acele compartimente care desfășoară activități de relații publice.

Unul dintre organizatori (judecător/grefier desemnat) îi va însoți pe nemțenii veniți și le va prezenta atribuțiile fiecărui compartiment, fără a se perturba activitățile curente ale instanței.

Participanții vor primi informații privind modalitatea de lucru a personalului din cadrul Judecătoriei Târgu Neamț și circuitul dosarelor, respectiv etapele procesuale parcurse până la soluționarea definitivă a unei cauze și alte aspecte relevante privind actul de justiție, potrivit judecătorului Ioana Topliceanu, preşedintele Judecătoriei.

De asemenea, le vor fi prezentate date statistice din activitatea instanței. Cu această ocazie, nemțenii care pășesc în Judecătoria Târgu Neamț vor primi și diverse broșuri (Ziua Europeană a Justiției Civile, Organizarea sistemului judiciar în România, Admiterea în magistratură, Organigrama Consiliului Superior al Magistraturii).

Sărbătorită anual la data de 25 octombrie, Ziua Europeană a Justiției își propune să reamintească cetățenilor faptul că justiția este în primul rând un serviciu pentru cetățeni, care le dă dreptul de a-și rezolva disputele private și de a-și afirma drepturile.

Ziua Ușilor Deschise este o oportunitate pentru Judecătoria Târgu Neamț de a-și face cunoscută activitatea și un prilej pentru locuitorii orașului și ai comunelor învecinate de a se informa asupra felului cum funcționează această instituție, astfel încât oamenii să aibă mai multă încredere în reprezentanții Justiției.

Persoanele care vor să vadă cum funcționează justiția la Târgu Neamț pot veni astăzi la sediul instanței (strada Mihai Eminescu, bloc M11, Sc. C) în intervalul orar 10.00 -13.00. Accesul în clădire se face pe baza documentelor de identitate.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate