DIICOT, cu ochii pe o reţea de contrabandă din zona Târgu Neamţ. Au început arestările

0

Doi bărbați din zona Târgu Neamț sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat având ca principal „obiect de activitate” contrabanda cu țigări.

Este vorba despre Iulian L. (42 ani) și Gheorghe Silviu L. (32 ani). În urma perchezițiilor efectuate, DIICOT/DNA au propus arestarea lor preventivă, iar Tribunalul Neamț a dispus joi, 26 octombrie următoarele:

„(…) admite propunerea de arestare preventivă formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Neamţ cu privire la inculpatul L. Iulian. Dispune arestarea preventivă a inculpatului L. Iulian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat (…) pe o perioadă de 30 zile, de la data de 26.10.2017 până la data de 24.11.2017.

În temeiul art. 227 al. 2 Cod procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului L. Gheorghe Silviu, formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Biroul Teritorial Neamţ. (…) ia faţă de inculpatul L. Gheorghe Silviu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a măsurii, măsură care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta”.

Pe durata arestului la domiciliu, printre obligaţiile pe care le are inculpatul Gheorghe Silviu L. este inclusă şi următoarea: să nu comunice cu următoarele persoane: Dulamă Vasile, Tătaru Adrian, Grămadă Adrian, Vartic Ana, Borcilă Ion, Răchieru Sebastian, Borcilă Florin, Istrate Gheorghe, Şalaru Jeanina, Sava Vasile, Roman Rodica, Ambroză Damian, Urîtu Vasile, Harja Eugenia, Luca Dumitru.

Instanța de judecată a atras atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii preventive sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive

Cei doi inculpați pot să conteste decizia Tribunalului Neamț în termen de 48 ore de la pronunţare.

Potrivit surselor noastre, țigările de contrabandă erau vândute cu precădere prin intermediul unor magazine din comuna Răucești.

Investigațiile continuă în acest caz. Până la acest moment, DIICOT nu a emis niciun comunicat de presă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate