(UPDATE) Târgu Neamț: Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice

2
UPDATE:

În urma unei adrese din partea Asociației Române pentru Reciclare – RoRec, campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din 16-18 noiembrie a fost mutată în perioada  23-25 noiembrie.

Ştire iniţială:

În perioada 16- 18 noiembrie 23- 25 noiembrie, cetățenii din Târgu Neamț au ocazia să scape comod, gratuit și corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), trimițându-le la reciclare!

În cele trei zile, între orele 9.00 și 16.00, la sediul Primăriei orașului Târgu Neamț va funcționa un punct temporar pentru colectarea acestor deșeuri ce reprezintă un real pericol pentru sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător.

În categoria deșeurilor DEEE intră de la computere la frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde, până la telefoane mobile, baterii  sau surse de iluminat (tuburi fluorescente de tip neon, „becuri economice” si sursele de iluminat cu descarcare in gaz etc.). Amintim că aruncarea aparatelor electrice și electronice vechi sau defecte la gunoi sau în locuri neamenajate special pentru colectarea lor este ilegală.

„Așteptăm cetățenii orașului ce dețin astfel de deșeuri să se debaraseze în mod corect prin depunerea lor la punctul de colectare”, spun reprezentanții Primăriei Târgu Neamț.

Această campanie de informare a populației cu privire la importanța colectării echipamentelor electrice și electronice este organizată de către Asociația Română pentru Reciclare- RoRec, în parteneriat cu operatorul local de colectare și Primăria Orașului Târgu Neamț.

2 Comentarii
  1. DINU SABADAC spune

    Varog sa transmiteti domnului primar ca nu toata lumea are capacitatea de a transporta deseurile electrocasnice pina la primrie .Trebuie sa gaseasca o modalitate de colectare pe zone mici cu distante cit mai mici mai ales pentru ca in Tirgu Neamt suntem multi virstnici care ne deplasam destul de greu si singuri darsa mai transportam si un anumit obiect

    1. Adriana ionita spune

      Buna ziua ! Pentru persoanele care nu se pot deplasa la puncul de colectare avem la dispozitie 2 numere de tel. 0800444800 apel (gratuit) si 0751296466. Ne deplasam la domiciliu pentru preluarea Deseurilor de echipamente electrice si electronice. Multumim.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate