„Suflet pentru suflet”, un spectacol filantropic sub egida CNSM Târgu Neamț

0

Joi, 21 decembrie, la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamţ a avut loc un spectacol umanitar devenit tradiţie, sub egida Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” (CNSM).

„Suflet pentru suflet”, proiect filantropic coordonat de prof. Elena Ioniţă se derulează an de an, încă din 2004. Scopul este unul nobil: strângerea de fonduri pentru a dărui mai multor copii ce provin din familii defavorizate un strop de fercire în prag de Crăciun, dar şi dezvoltarea componentei educative a voluntariatului în rândul elevilor.

Peste 200 de elevi şi cadre didactice de la CNSM s-au implicat activ în buna organizare a ediţiei de anul acesta.

Pe scenă, în faţa unui public numeros, au evoluat sute de elevi, grupuri corale atât de la instituţia de învăţământ organizatoare, cât şi de la unităţi şcolare partenere: Şcoala Domnească nr. 2 Târgu Neamţ, Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamţ, Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ şi Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva” Agapia. Copiii şi tinerii au vestit Naşterea Domnului, iar la finalul momentului artistic au fost răsplătiţi cu mere şi colăcei.

Din fondurile strânse, au fost cumpărate daruri pentru copiii mai puţin norocoşi, astfel încât să simtă şi ei magia sărbătorilor de iarnă.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate