În sfârşit, acces la telefonie mobilă şi internet în satul PLUTON, comuna Pipirig

2

Cetățenii din satul Pluton- comuna Pipirig au, în sfârșit, acces la telefonie mobilă și internet.

Ca urmare a eforturilor depuse de primarul comunei, o companie de telefonie a decis să investească în această zonă de munte.

De 20 de ani, la orice tip de alegeri, aproape toți candidații au promis că rezolvă problema semnalului în satul Pluton.

În ceea ce mă privește, n-am făcut astfel de promisiuni însă, într-un an, am rezolvat această problemă, fiindcă în calitatea pe care o am, nu discuțiile sterile cu scopul de a manipula oamenii mă preocupă, ci faptele trebuie să vorbească.

Nu a fost deloc ușor, deoarece satul Pluton este un sat de munte, de o frumusețe paradisiacă, dar cu un relief aparte. Primăria Pipirig însă este deschisă oricărei companii care vrea să investească pe principii foarte clar definite și obligatoriu cu respectarea legii.

Astfel, încă de anul trecut am solicitat tuturor operatorilor de telefonie să analizeze necesitatea și oportunitatea unei astfel de investiții. I-am invitat la Primărie, am avut nenumărate întâlniri, le-am trimis adrese, memorii, ne-am deplasat în teren, s-au făcut măsurători, studii de soluție, calcule economice, însă majoritatea a considerat că investiția era prea costisitoare (se ridica la aproximativ 150.000 €).

În niciun caz nu am vrut să renunț și iată că am obținut rezultatul dorit de toată lumea: din 23 mai 2018, în satul Pluton, avem semnal 4G.

Mulțumesc operatorului de telefonie care a înțeles că dincolo de calcule economice, de cât de rapid sau de greu se amortizează această investiție, oamenii din satul Pluton trebuie să aibă condiții normale, au nevoie să comunice cu membrii familiei plecați la studii, ori în străinătate sau în alte localități, iar copiii și tinerii să aibă acces la informație”, a declarat Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig.

2 Comentarii
  1. Gigi spune

    Telekom a investit deoarece altfel si-ar fi pierdut clientii. Doar ei furnizeaza servicii telefonice si de internet. Ar mai fi digi si altii, dar ei numai televiziune pot furniza.

    Astazi nu mai zice preotul ca releul ii iradiaza enoriasii? Stati linistiti, tot va trai lumea ca sa cotizeze la BOR.

    1. Valentin spune

      orice antena emite radiatii, Gigele, ca orice radiografie pe care o faci la spital nu te omoara pe loc, dar dauneaza organismului pe termen lung. preotul avea si el dreptate din punctul asta de vedere, insa daca locuitorii vor telefonie mobila e un risc pe care trebuie sa si-l asume

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate