Stadiul lucrărilor de asfaltare în comuna Agapia

3

În comuna Agapia, toate drumurile se schimbă la faţă. Autorităţile locale au pus în mişcare lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere, pentru care au obţinut circa 2 milioane şi jumătate de euro, fonduri europene şi guvernamentale.

Deşi durata de implementare a proiectelor este de 24 de luni, investiţia a fost deja realizată în proporţie de 40%:

“Se munceşte în ritm alert, dar conform standardelor. Ne dorim  ca toate drumurile comunei să fie nu doar modernizate, ci și rezistente în timp. Conest- constructorul care a câştigat licitaţia- a promis că până în luna octombrie vor fi gata toţi cei 12 km de asfalt pentru care avem finanțare”, ne-a declarat Neculai Nastasă, consilier primar.

Prin aceste investiţii, vor fi asflatate drumurile din toate satele comunei, respectiv Săcăluşeşti, Agapia, Filioara şi Văratec.

“Ni s-a părut firesc să începem dintr-un capăt al comunei, de la Săcăluşeşti. Acolo s-a asfaltat, acum lucrăm la şanţuri, apoi urmează marcajele rutiere. Am continuat cu Agapia, avem patru străzi principale- două finanţate prin AFIR, cu fonduri europene şi două prin PNDL. S-a turnat covorul de stabilizat, iar pe două străzi deja s-a mers cu primul strat de asfalt. Credem noi că în cel mult o lună, lucrările vor fi finalizate la Agapia. Urmează satul Filioara, unde avem 5 tronsane de drum, şi Văratec”, precizează Neculai Nastasă.

Modernizarea infrastructurii rutiere aduce numeroase beneficii comunităţii locale, însă există şi cetăţeni deranjaţi de diferenţa de nivel (circa 40 cm) dintre curţile lor şi drum. Autorităţile din Agapia vor remedia însă şi această problemă:

“Am învăţat din necazurile întâmpinate la celelalte asfaltări. Pe aceste proiecte, am prins şi amenajarea podeţelor la fiecare locuinţă. La final va arăta foarte bine, cu şanturi pe de-o parte şi pe cealaltă, iar toată lumea va fi mulţumită de noile condiţii de trafic. Le transmit cetăţenilor să aibă răbdare şi înţelegere. Noi le amenajăm intrările în curte, în cadrul proiectului”, a spus Neculai Nastasă.

O dată cu finalizarea acestor investiţii în infrastructura rutieră (de 1 milion de euro prin AFIR şi aproximativ 1 milion şi jumătate euro, prin Ministerul Dezvoltării), comuna Agapia îşi continuă drumul lin şi fără praf spre conceptul de “comună europeană”.

Andreea Trăsnea

3 Comentarii
  1. Dan spune

    Bravo Neculai Nastasa!

  2. Gheorghe Simon spune

    Da ! Felicitari ! Pentru vrednicie si promptitudine. Numai doua case, un capat de drum, care nu are proprietar, ni se spune, e ca al nimanui, ramane sa fie prafuit in continuare, pana la sufocare. Imi pare rau ! Mai erau doar cincizeci de metri ! E un drum public. Se asfalteaza doar pana la Ferma de oi a Manastirii. Pentru a nu fi prafuite oile. Nu e cu rautate, ci cu naduf si sufocare. Imi prezint scuze fata de cei care nu au nicio vina !

  3. George spune

    O treabă bună și lăudabilă doar la prima vedere. Am trecut ieri prin Săcălușești și Agapia și am rămas uimit cum a fost înălțat drumul încât din unele curți pur și simplu nu se mai poate ieși fără ca oamenii să-și modifice porțile. Pe cheltuială proprie,evident. Oare nu trebuia să se decoperteze stratul peste care s-a pus fundația? Eu cred că ori proiectul a fost greșit ori a fost respectat doar pe hârtie. Și încă ceva: nu rețin exact pe care stradă am văzut urmele unui viraj de tir care practic a rupt stratul crud de asfalt. O astfel de mașină cântărește 40 de tone iar daca noile șosele sunt supuse acestui mod de exploatare in doi, trei ani vor fi istorie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate