10 romi din Vînători-Neamț, în arest până acum. Ședința de urgență la primăria Tîrgu Neamț

6

Bătaia cu bâte și topoare de la Tîrgu Neamț a ajuns subiect discutat la nivel național. Știrea inițială o puteți vizualiza aici (click).

În seara de 5 iulie, în jurul orelor 21.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o persoană despre izbucnirea unui conflict între mai multe persoane, pe o stradă din Tîrgu Neamț.

Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj format din doi polițiști de la Ordine Publică, iar ulterior a intervenit și un echipaj al Poliției Rutiere, împreună cu Poliția Locală.

În vederea dispersării persoanelor angrenate în conflict, unul dintre primii polițiști ajunși la fața locului a tras în plan vertical 5 focuri de avertisment, fără a rezulta rănirea vreunei persoane. În continuare, s-a solicitat intervenția luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor.

Au fost identificate 10 persoane cu vârste cuprinse între 27 și 46 de ani, din localitatea Vînători- Neamț. Au fost conduse la sediul Poliției și audiate, iar împotriva lor s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore. Acestea au fost încarcerate în arestul IPJ Neamț, iar astăzi urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamț cu propunerea luării unei măsuri preventive.

În cauză, sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare, a declarat pentru ZiarTarguNeamt.RO purtătorul de cuvînt al IPJ Neamț, Geanina Moșu.

Activitățile polițienești continuă în vederea identificării participanților în conflict. Nici activitatea de cercetare penală nu este finalizată, se desfășoară în continuare mai multe activități de identificare, de vizualizare a imaginilor video de la camerele de supraveghere din zona respectivă și în funcție de asta se vor dispune mai multe măsuri.

Amintim că la încăierare au participat și femei, și foarte mulți minori. În urma conflictului, au rămas bunuri distruse de pe domeniul public, plus cele ale tîrgoveților care locuiesc în zonă, de la jardiniere stradale, până la autoturisme. La sediul Poliției orașului Tîrgu Neamț a avut loc o ședință de urgență pe acest subiect.

Revenim.

6 Comentarii
  1. Radu spune

    Dar primaria, primaul ce zice? Intotdeauna ii dati declaratiile pe aici prin ziar, acum tace malc?

  2. Marius spune

    Pai cu alegatorii cum sa se puna si sa taie ajutoarele sociale.Dar daca facea un roman asa imediat il nenorocea politia

  3. Alina spune

    De ce nu i-au lăsat sa se bată? Sa se omoare țiganii intre ei!!!!
    Ganditi-va ca ar fi mai puțini țigani!!!

  4. Alex spune

    Sa inteleg ca acei indivizi sunt din vanatori – neamt si s-au batut intre ei in tg neamt?
    Ca arestari din tabara cealalta nu sunt???
    Sau acestia sun alegatorii primarului di oras si nu trebuie sa se ia nimeni de ei?!

  5. Haicurromii spune

    Tigani = voturi. De aia nu le face nimeni nimic – daca te pui bine cu ei, ai jumatate din voturile necesare!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate