Ministrul Andrușcă, la ceas de bilanț

0

Despre mine susţin în continuare că sunt omul faptelor, nu al vorbelor. Mă consider un om de bună-credinţă, discret şi onorat să muncesc pentru ţara mea.

Vineri, 3 august, ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă a prezentat bilanțul pentru primele șase luni ale acestui an.

Acesta a anunțat că România este lider european în ceea ce privește creșterea producției industriale. „Cu alte cuvinte, industria, motorul economiei românești, funcționează și funcționează chiar bine, sustenabil”, a subliniat ministrul Andrușcă.

În ceea ce privește operatorii economici aflați în portofoliul Ministerului Economiei, este important de reținut că în acest an este programată o reducere masivă a plăților restante, cu 53,7% față de cuantumul înregistrat la sfârșitul lui 2017. Aceste plăți restante vor fi reduse cu 613 milioane lei.

Cât despre investiții, pentru anul 2018 operatorii economici aflați sub autoritatea Ministerului Economiei au planificat investiții în valoare totală de 2.906 milioane de lei, față de 538 milioane de lei, nivel realizat în anul 2017. Aproape de 6 ori mai mult, potrivit ministrului Dănuț Andrușcă.

Una dintre marile realizări ale nemțeanului Andrușcă în fruntea Ministerului este  faptul că statul a redobândit controlul asupra Santierului Naval din Mangalia. Este prima dată în ultimii 28 de ani când statul român preia controlul asupra unui obiectiv industrial strategic privatizat.

O altă reușită este demararea lucrărilor la proiectul BRUA, un proiect strategic pentru România, pentru Ministerul Economiei şi pentru Transgaz.

„BRUA 1 ne va garanta nouă și celorlalte țări europene că vom avea acces la cel puțin trei surse diferite de energie! În plus, toate statele din regiune vor fi interconectate cu restul Europei.

Pe termen lung, acest lucru înseamnă gaz ieftin”, a precizat ministrul Andrușcă.

Investiții ambițioase și la Transelectrica, companie care își propune pentru acest an închiderea inelului național de 400 kV, care va crește furnizarea sigură a consumului la nivel național.

Cât despe Industria Națională de Apărare, unul dintre domeniile care fac din Ministerul Economiei o instituție strategică, „beneficiază în 2018 de cele mai multe fonduri pentru investiții din ultimii 10 ani. Au fost acordate 69 de milioane de lei pentru investiții pentru agenții economici din industria de apărare”, a declarat Dănuț Andrușcă.

Amintim că, în prima jumătate a anului, a fost adoptată Ordonanța de Urgență a Guvernului privind marcarea obiectelor din metale prețioase. Potrivit ministrului Economiei, în urma acestei ordonanțe, încasările din taxe și tarife, în domeniul metalelor prețioase, în primele 6 luni ale anului, au depășit 5 milioane de lei, reprezentând, cu aproximație, cifra încasărilor pe întreg anul 2017.

„S-a muncit mult la Ministerul Economiei și cel mai important aspect este că s-a muncit cu folos. Proiectul meu de suflet, preluarea controlului statului român la Șantierul Naval Mangalia, a început să dea roade: acum, se fac angajări în Șantier.
(…)
Pentru toate acestea, meritul aparține și echipei Ministerului Economiei și specialiștilor din companiile aflate în portofoliul Ministerului. Vreau să le mulțumesc și pe această cale colegilor și colaboratorilor mei!”, 
a transmis Dănuț Andrușcă, ministrul Economiei.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate