Cine va castiga alegerile parlamentare la Targu Neamt?

1

Desi mai sunt cateva luni bune pana la alegerile parlamentare din decembrie, una dintre bataliile politice cele mai interesante si asteptate din judet va fi cu siguranta in colegiul nr.7, din care face parte si orasul Tirgu-Neamt. Aici protagonisti, candidati, vor fi se pare Ionel Arsene din partea USL, actual consilier judetean, si Arnautu Decebal din partea ARD, fostul primar al urbei. Nu intamplator am inceput nominalizarea cu presedintele organizatiei PSD, Ionel Arsene, acesta are in prezent o victorie neasteptata, si foarte importanta, in fata lui Arnautu, cea din alegerile locale, unde candidatul sustinut de acesta, Vasile Harpa, a reusit sa castige alegerile, asta si pe valul de antipatie construit in jurul PDL-ului. Val, care nu a trecut, dovada si ultimul referendum organizat, si care se va mentine cel mai probabil si in preajma alegerilor parlamentare. Acest lucru i-ar conferi lui Arsene un avantaj destul de mare, fara a mai pune la socoteala resursele de care beneficieaza in oras si in majoritatea comunelor din colegiu unde in mare proportie sunt primari usl-isti.
Cat despre cariera sa politica, victoria din vara este prima activitate notabila a candidatului USL, care daca va candida la parlamentare nu va fi la prima experienta de acest fel. Acesta si-a incercat norocul si acum patru ani de zile fara prea mari sorti de izbanda, atunci pierzand in fata actualului deputat Marius Rogin. Acum ramane de vazut daca tanarul politician de sub cetate a invatat ceva in acesti anii sau haina de deputat ii este inca prea mare.
De cealalta parte, Arnautu, desi a pierdut alegerile, diferenta a fost una foarte mica, iar experienta sa de 12 ani in administratie publica si capitalul de imagine pe care il are in colegiu vor cantarii destul de greu in confruntarile electorale. Mai mult dorinta si ambitia probabila a acestuia de a demonstra ca inca nu si- a spus ultimul cuvant in politica il va transforma intr-un veritabil candidat pentru fotoliul de parlamentar. Tot la capitolul experienta am mai putea nota si statutul de membru, pe vremea cand detine functia de primar, in comitetul regiunilor si oraselor de la Bruxelles. La minusuri pe langa cele venite pe linie de partid, mai are si cateva lucruri nerezolvate in oras in cele trei mandate ale sale de primar, reposuri venite din partea cetatenilor la eternele probleme de pe malul Ozanei legate de cainii comunitari, starea drumurilor, un exemplu elocvent fiind strada Marasesti, una dintre cele mai tranzitate zone. Dar si faptul ca a avut prea multa incredere in anumiti oameni, ce l-au tradat in campania electorala de la locale sau centrarea discursului si a proiectelor propuse catre un public tina preponderant matur , in detrimentrul celor mai tineri dintre alegatori, care pana la urma au facut diferenta in vara.
Daca cei doi vor fi adversari la alegerile de la inceputul lunii decembrie, cu siguranta va trebui sa ne pregatim de un razboi electoral aprig in care asteptam sa vedem totusi dezbateri constructive pentru cetatenii orasului Targu Neamt si mai putine agresiuni verbale intre cei doi candidati .

R.U.

1 Comentariu
  1. micu spune

    Alegerile la targu Neamt pentru mandatul de deputat le va PIERDE SIGUR ARSENE! TE FACI DE RAS VOTAND ACEST GEN DE PERSONAJE!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate