MUZEU inaugurat la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț

1

Luni, 3 decembrie, a avut loc inaugurarea Muzeului de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” (CNSM) Târgu Neamț.

Evenimentul a fost unul festiv, noua sală muzeală răsărită în locul unei magazii prăfuite fiind dedicată Centenarului Marii Uniri.

Alături de echipa managerială a colegiului, condusă de prof. Adina Margine,  au participat elevii și cadrele didactice de la CNSM, primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei,city-managerul Geanina Fedeleș, Elena Laiu- inspector școlar general al ISJ Neamț, ing. Tincuța Ciubotariu de la Asociația „Nemțeanca”, dr. Vasile Diaconu de la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, pictorul Ionuț Galan ș.a.

Muzeul s-a înființat la inițiativa membrilor catedrei de istorie, în frunte cu prof. Elena Preda, cu intenția de a reconstrui parția istoria CNSM integrată în istoria orașului Târgu Neamț. Lor li s-au alăturat toți ceilalți profesori, echipa managerială și elevii, dar și colaboratori externi.

Muzeul de la CNSM adăpostește obiecte etnografice locale, ceramică, obiecte de uz casnic, costume populare. Va fi un spațiu deschis, accesibil elevilor și profesorilor, un loc de descoperire a trecutului și de înțelegere a perpetuării valorilor istorice identitare ale Colegiului Național „Ștefan cel Mare” și ale orașului Târgu Neamț.

În continuare, lăsăm imaginile video să vorbească de la sine:

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. Adrian Rosu spune

    Mândru că am învățat la Colegiul National „Ștefan cel Mare”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate