Minor din Neamț, reținut pentru tâlhărie calificată

0

Marți, 26 martie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bacău au reuşit depistarea şi reţinerea unui tânăr de 17 ani, din judeţul Neamţ, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

La data de 23 februarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că o tânără de 19 ani, din comuna Ileşti, în dimineaţa aceleiaşi zile, respectiv la ora 06.30, aflându-se pe strada Nordului din Bacău, prin violenţă, ar fi fost deposedată, de către un tânăr necunoscut, de telefonul mobil şi alte bunuri.

În urma activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr de 17 ani, din judeţul Neamţ, bănuit de comiterea faptei.

Prejudiciul a fost recuperat parţial. În cauză s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a tânărului de 17 ani, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, potrivit IPJ Bacău.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, iată câteva recomandări:

• Evitaţi deplasările pe trasee aflate in zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.

• Dacă, din diverse motive, trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).

• Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.

• Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane).

• Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

• Nu va lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate