Ajut-o pe Mirela să învingă cancerul! Are nevoie de peste 25000 euro…

1

Trei copii o strigă „mamă” pe Mirela (Mariana Țuglea). Locuiește în Târgu Neamț și e unul dintre acei oameni care toată viața a muncit și s-a gândit la alții. O femeie energică și fără vârstă, căci aspectul fizic i-a rămas neschimbat ani întregi. Până în ianuarie a.c., când Mirela a aflat că are cancer și parcă toate au căpătat un nou înțeles pentru ea.

„Tumoră malignă de col vezical” a fost diagnosticul pus de medicii de la Târgu Mureș și confirmat apoi la Iași. O afecțiune rar întâlnită la femei, care trebuie tratată înainte de a se răspândi în musculatura peretelui vezical. Adică cât mai repede posibil.

Abordarea chirurgicală (cistectomia- îndepărtarea vezicii urinare) este opțiunea cea mai bună în terapia acestui tip de cancer, dar în România nu s-au făcut până acum astfel de intervenții la femei, i-au spus Mirelei medicii pe la care a umblat în căutarea unei șanse la viață.

Mirela e însă optimistă. Încurajată de familie și prieteni să nu-și piardă speranța, a găsit o soluție în afara țării. „Am luat legătura cu mai multe clinici din străinătate, care s-au arătat interesate să preia cazul meu și care au experiență în tratarea acestui diagnostic întâlnit extrem de rar la persoanele de sex feminin (carcinom urotelial scuamos, infiltrativ, stadiu pT2…carcinom in situ(CIS). Acel scuamos este întâlnit doar la 2% dintre cazuri. Acolo este problema pentru România. Soluția rămâne o intervenție în străinătate, dar… totul costă…„, ne povestește Mirela cu o tărie de caracter inexplicabilă.

Practic, în Austria de exemplu, costurile estimate sunt: 18.000 euro intervenția chirurgicală+ 7000 euro tratamentul post operator (chimioterapie) + cheltuielile de spitalizare.

Înainte de aflarea diagnosticului Mirela era ca multe alte femei- dedicată familiei și meseriei sale. Nu se gândea la ea însăși. N-avea timp. Acum, se gândește că poate chiar nu mai e timp suficient. Diagnosticul de cancer este răvășitor, dar Mirela continuă să lupte. Pentru că lupta cu această boală poate fi câștigată. „Vreau să mă vindec. Să-mi văd băiatul însurat, să-mi cresc nepoții și să mă bucur de viață. Și mulțumesc anticipat tuturor celor care vor contribui la îndeplinirea acestui vis!”

Avem acte medicale și dovezi în acest sens, dacă sunt solicitări.

Număr contact: 0746798020, 0740763224

Donații:

BRD IBAN: RO32BRDE280SV10949902800   (RON)

SWIFT    BRDEROBU

Titular: ȚUGLEA MARIANA


(Colegii de muncă ai Mirelei, angajați ai unui restaurant din Târgu Neamț): „Mirela, >sultana mamă< cum noi o poreclisem, ne oferea tuturor o afecțiune deosebită… Crunt diagnostic are! Împărțeam tot: iubire, timp, mâncam din aceeași farfurie. Cu ea eram un întreg, care s-a divizat odată cu aflarea bolii și cu plecarea ei de la locul de muncă, care îi era a doua casă. Noi o iubim, știm că e puternică și că va răzbate.

Are însă nevoie de ajutor… are de parcurs un drum lungși anevoios, financiar vorbind. Apelăm la bunăvoința dumneavoastră, să ne ajutați și să ne-o aduceți înapoi!”

Andreea Trăsnea 

1 Comentariu
  1. Madalina spune

    Operatia se face si in tara, la spitalul Sf Constantin Brasov, la standarde si cu competente de nivel european. Si, cu siguranta, la un pret mai mic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate