Muniţie neexplodată din Război, descoperită în pădurea Cărpiniş (Răuceşti, Neamţ)

0

Sâmbătă, 25 mai, la ora 07:47, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Răucești – pădurea Cărpiniș a fost descoperită muniție neexplodată.

foto credit: ISU Neamţ

La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat 3 proiectile explozive cal. 47 mm, 1 proiectil perforant cal. 47 mm, 1 focos de cap pentru proiectile și 1 cartuș pentru pistol cal. 7,62 mm provenite din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 42 de ani, cu ajutorul unui detector de metale deținut legal.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale şi a mai descoperit 2 lovituri de aruncător cal. 82 mm, 1 lovitură de aruncător cal. 60 mm, 2 proiectile explozive cal. 47 mm, 4 proiectile perforante cal. 47 mm, o grenadă de mână kiser și 22 cartușe cal. 7,92 mm.

Toată muniția a fost ridicată în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii, potrivit ISU Neamţ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate